Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 17:30

Πιάνουν δουλειά 29 εκπαιδευτικοί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πιάνουν δουλειά 29 εκπαιδευτικοί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Καλαμάτας

Να στεριώσουν τον θεσμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), προς όφελος των παιδιών από φτωχές οικογένειες, κάλεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας τους 29 εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τα Κέντρα, καλωσορίζοντάς τους.

Σημείωσε ότι η πρόσληψή τους υπήρξε έντιμη και αξιοκρατική, μετά από αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή διευθυντών του δήμου και μοριοδότησης και παρατήρησε πως δεν οφείλουν καμία χάρη σε κανέναν.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε προς τους προσληφθέντες ότι “η διατήρηση αυτής της εργασίας εξαρτάται αποκλειστικά από σας. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στα ΚΔΑΠ. Πρέπει να είναι ο δάσκαλος του ΚΔΑΠ κέντρο αναφοράς για τα παιδιά, να έχει αγάπη για τα παιδιά”. Ζήτησε, επίσης, από τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στους γονείς των παιδιών και άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, όπου θα λειτουργήσουν ΚΔΑΠ κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Ανέφερε, επίσης, πως θα ερωτηθούν για την επιλογή προϊσταμένου κάθε ΚΔΑΠ.

Οι προσληφθέντες 29 εκπαιδευτικοί έχουν τις εξής ειδικότητες: Πληροφορικής, Φυσικής, Αγγλικών, Χημικών, Περιβάλλοντος, Θεατρολόγων, Δασκάλων, Φυσικής Αγωγής, Εικαστικών, Μαθηματικών και Μουσικής. Θα απασχολούνται στα αντικείμενά τους τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ.

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, όπου θα φοιτήσουν περίπου 350 παιδιά, θα λειτουργήσουν στα ακόλουθα 11 σχολεία: 1ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 18ο και 21ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, Δημοτικά Σχολεία Ασπροχώματος, Αρφαρών, Θουρίας, και Λεΐκων.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” σχολικού έτους 2017 - 2018, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ σε αυτά θα απασχοληθούν και 11 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό, τα οποία θα προσληφθούν με διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

Τέλος, θα λειτουργήσει και ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία και η πρόσληψη του προσωπικού του βρίσκεται σε εξέλιξη.


NEWSLETTER