Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 15:35

Καλαμάτα: Εγκρίθηκε η παραχώρηση των πάρκινγκ του Νέδοντα σε ιδιώτη 

Καλαμάτα: Εγκρίθηκε η παραχώρηση των πάρκινγκ του Νέδοντα σε ιδιώτη 

Την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα στην Ελένη Τσουφλίδου, με συνολική τιμή 465.000 ευρώ, για 5 χρόνια, ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. 

Λευκό ψήφισαν οι δύο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και καταψήφισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, από τις ελάσσονες μειοψηφίες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 495.000 ευρώ, με ΦΠΑ 24%, για τα 5 χρόνια και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. Στο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί δύο προσφορές, αλλά η μία απορρίφθηκε λόγω σοβαρών ελλείψεων. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ο Δήμος Καλαμάτας θα εισπράττει τα χρήματα από τα πάρκινγκ (περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο) και θα πληρώνει μ’ ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ τον ανάδοχο.

Η δημοτική αρχή έχει υποστηρίξει ότι η διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Τα έσοδα θα πηγαίνουν στο δήμο -υπολογίζονται στα 350.000 ευρώ περίπου το χρόνο και από αυτά θα πληρώνει τον ανάδοχο- και έχει δηλώσει πως στοχεύει στην απελευθέρωση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία σήμερα ασχολείται κυρίως με τη λειτουργία των πάρκινγκ. Η τιμή, όπως έχει αναφερθεί, θα παραμείνει στα 50 λεπτά την ώρα.

 

Γ.Σ.