Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 17:42

Η προεκλογική δραστηριότητα του Θόδωρου Μπρεδήμα

Γράφτηκε από την
Η προεκλογική δραστηριότητα του Θόδωρου Μπρεδήμα



Σε συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του συνδυασμού του, στα Αρφαρά, μίλησε το βράδυ της Κυριακής (31/10) ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θόδ. Μπρεδήμας, λίγο μετά την τελετή των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου.
Αφού αναφέρθηκε στην λαμπρή ιστορία του τέως Δήμου Αμφείας και στις προσωπικότητες που έχει αναδείξει η περιοχή, επισήμανε ότι στόχος του είναι να αγωνιστεί για το νέο Δήμο Καλαμάτας μακριά από τα όποια κομματικά συμφέροντα, χωρίς να διστάσει να συγκρουστεί ακόμη και με αυτά.
Επιτέθηκε κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της και δεσμεύθηκε για την διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων  για σημαντικά θέματα του Δήμου. Ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε συμπαράσταση στον αγροτικό κόσμο και πως θα βροντοφωνάξει την αντίθεσή του στις όποιες αντιαγροτικές αποφάσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.
«Χρειαζόμαστε», τόνισε, «άλλη ανάσα στους δρόμους μας, στην τοπική αγορά, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Χρειαζόμαστε ανάσα ανθρωπιάς, εντιμότητας, δικαιοσύνης. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και η σημαία μας».  
Αναφέρθηκε στα έργα που θα εκτελεστούν στην περιοχή, όπως η παραλαβή της μελέτης αποχέτευσης των λυμάτων και προστασίας των πηγών του Πηδήματος και του Αγίου Φλώρου και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, η παραλαβή της μελέτης για την ανάπλαση των πηγών του Πηδήματος και την ένταξή της σε χρηματοδοτικό πλαίσιο, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος που αγοράστηκε από τη δημαρχοντία του Ι. Αργυράκη, παραμένει αναξιοποίητος. Μίλησε επίσης για την αξιοποίηση των ΟΠΑΑΧ με έργα οδοποιίας στα ορεινά διαμερίσματα και ύδρευσης Πελεκητού – Άνω Αρφαρών, για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για τη βελτίωση, συντήρηση και επέκταση της αγροτικής οδοποιίας, για έργα στη δημοτική οδοποιία, στους κοινόχρηστους χώρους και τις παιδικές χαρές, για τη διατήρηση και βελτίωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τη διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας και την επιδότηση κατασκηνώσεων σε άπορα παιδιά, για παρεμβάσεις στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στα σχολικά κτήρια και σε έργα ύδρευσης, δηλώνοντας πως δε θα υπάρχουν βλάβες διαρκείας, αλλά λόγω της παρακολούθησης του δικτύου θα αποκαθίστανται άμεσα.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» ζήτησε από τους παριστάμενους να στηρίξουν το συνδυασμό του, δίνοντάς του την εμπιστοσύνη τους. Ζήτησε να εκλέξουν μια δημοτική αρχή με πρόγραμμα, ικανότητα, γνώση, θέληση και πάθος για έργο και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Τους προσκάλεσε στην κεντρική του ομιλία, αύριο στις 7.00 το απόγευμα στην Καλαμάτα και καταλήγοντας, τους ευχαρίστησε για την «ανεπανάληπτη αυτή βραδιά, που είναι η αφετηρία της νίκης στις εκλογές στις 7 Νοεμβρίου».
Τον υποψήφιο δήμαρχο είχε καλωσορίσει νωρίτερα, ο πρώην δήμαρχος Ι. Αργυράκης, λέγοντας πως είναι μαχητής, διακρίνεται για την εργατικότητα και την ειλικρίνειά του, αλλά και την έντονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου. Εξέφρασε την πεποίθησή του για τη νίκη του συνδυασμού, λέγοντας πως «ο Θόδωρος Μπρεδήμας θα αναλάβει το βαρύ, αλλά ωραίο έργο να οδηγήσει το νέο Δήμο στα νέα του βήματα». Τέλος, δήλωσε κι ο ίδιος πως θα είναι «παρών» στα τοπικά δρώμενα με την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Π. Τατούλη και σημείωσε πως αν επιλεγεί από τους συμπατριώτες του, θα διαθέσει όλη του τη δύναμη για την υποστήριξη των αιτημάτων της περιοχής.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER