Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:19

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά Σκουρλέτη μετά την επίσκεψη στην Καλαμάτα

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά Σκουρλέτη μετά την επίσκεψη στην Καλαμάτα

 

Τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη επικρίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Καλαμάτας, για τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «στις δηλώσεις του όσο και στη συνάντηση με τους δημάρχους, ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Διοίκηση στα μονοπάτια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για αυτό και ο υπουργός δεν είπε κουβέντα για τα ζητήματα που καίνε: Για την υποχρηματοδότηση που συνεχίζεται με νέα μείωση 10% στους ΚΑΠ τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση των δήμων έχει μειωθεί  περίπου στο 60% τα τελευταία 7 χρόνια. Για την επιχορήγηση στα σχολεία που δεν φτάνει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Για παράδειγμα, υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για τα κλεμμένα από την Τοπική Διοίκηση -τους φόρους δηλαδή που πήγαιναν για το ταμείο της- που όχι μόνο δεν επιστράφηκαν, αλλά συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο. Για τα αποθεματικά των δήμων που μεταφέρθηκαν στη κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη και των δημοτικών αρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που απαγορεύονται οι προσλήψεις, το προσωπικό από το 2007 έχει μειωθεί περίπου 50%. Για την αθλιότητα που συνεχίζεται με τις 2μηνες-4μηνες και 8μηνες συμβάσεις. Για τα αντιπλημμυρικά-αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα που είναι πάλι εκτός ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Την ίδια ώρα το θεσμικό πλαίσιο έχει μείνει το ίδιο με συνέπεια για παράδειγμα οι αποζημιώσεις από τις πλημμύρες να έρχονται κουτσουρεμένες 10 μήνες μετά τις ζημιές. Για το πάρτι των μεγαλοεργολάβων που συνεχίζεται, αλλά και τα “μιλημένα” έργα και τις  προκηρύξεις για ημέτερους. Για τη σύμβαση που αφορά τα απορρίμματα με  τη ΤΕΡΝΑ. Η σύμβαση προχώρησε μετά από 2,5 χρόνια μυστικών συναντήσεων και θα την χρυσοπληρώσουν οι εργαζόμενοι με το κόστος να είναι στα 150 ευρώ τον τόνο. Για τις νέες αρμοδιότητες που δίνονται στην Τοπική Διοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προσθέτει πως «πίσω ακριβώς από το νέο Δημαρχείο θα μπορούσαν να κάνουν μια περιοδεία για να ρίξουν μια ματιά στους μετανάστες που κρύφτηκαν κάτω από το φως των προβολέων και των δεξιώσεων. Ούτε για αυτό δεν βρήκε κάτι να μας πει ο “αριστερός” υπουργός. Ολα βαδίζουν στον ίδιο δρόμο αποδεικνύοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά πιο “καλά” και πιο “δουλεμένα” από τους προηγούμενους. Συνυπεύθυνοι βέβαια σε αυτή τη κατάσταση είναι και οι δήμαρχοι του νομού που στήριξαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αυτή τη πολιτική. Τα αντιπολιτευτικά λόγια είναι μόνο για τις ψήφους, αφού υπηρετούν ουσιαστικά την ίδια πολιτική με πάθος».