Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:31

«Να ανοίξουν τα Αστυνομικά Τμήματα που έκλεισαν» ζητάει ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
«Να ανοίξουν τα Αστυνομικά Τμήματα που έκλεισαν» ζητάει ο Δήμος Τριφυλίας

Το θέμα της αστυνόμευσης στην περιοχή της Τριφυλίας θέτει ο Δήμος Τριφυλίας, με αφορμή το περιστατικό στο Κοπανάκι, ζητώντας το άνοιγμα των Αστυνομικών Τμημάτων που έκλεισαν και τη στελέχωση των υπαρχόντων. Μιλά για καθυστέρηση 45 λεπτών της Αστυνομίας να φτάσει στο Κοπανάκι, ενώ τονίζει την υπεσχημένη καλύτερη αστυνόμευση μετά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η οποία όμως δεν φάνηκε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δήμο Τριφυλίας αναφέρει: 

«Η κοινωνία της Τριφυλίας πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου και η τοπική κοινωνία πέρα από την ανασφάλεια ζει πλέον με τον πανικό, το φόβο, αλλά και την αίσθηση της εγκατάλειψης.

Οταν χρειάστηκε την Αστυνομία να είναι εκεί, δεν ήταν. Πέρασαν 45 λεπτά, που φάνταζαν χρόνια για να φανεί και έφτασε μετά και από το ΕΚΑΒ.

Δεν είναι φυσικά το μόνο γεγονός. Λίγους μήνες πριν έγινε η διάρρηξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεκάδες σπίτια είναι στο έλεος των ληστών. Και φυσικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Το ίδιο αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας υπάρχει σε όλο το δήμο μας.

Οχι πώς τα στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οχι πως δεν υπερβάλλουν εαυτούς, και έχουν γι' αυτό τον απόλυτο σεβασμό μας. 

Αποδείχτηκε πού μας οδήγησε η μεγάλη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που την είπαν μεταρρύθμιση και εμείς την ζούμε σαν τραγωδία.

Αποδείχτηκε η εις πολλούς υποσχόμενη καλύτερη στελέχωση των Α.Τ. πως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχαν την πρόθεση. Απλά στο προϋπάρχον προσωπικό ανατέθηκαν περισσότερες υποχρεώσεις.

Μας υποσχέθηκαν καλύτερη αστυνόμευση, δεν την είδαμε. Μας υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν τη νιώσαμε. Ηταν θέμα χρόνου να αποδειχτούν όλα όσα προβλέψαμε. Ηταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταλήγαμε εδώ και θα δούμε και πολλά άλλα που δεν έχουμε την διάθεση να ζήσουμε. 

Τα λάθη όμως μπορούν και πρέπει να διορθώνονται. Θέλει αυτοκριτική. Βγάλτε από το μυαλό σας τη σκέψη να κλείσετε και άλλα Αστυνομικά Τμήματα. Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ. Θέλει τόλμη. Στελεχώστε τα υπάρχοντα Α.Τ. Θέλει συνέπεια. Δώστε τη δυνατότητα σε ανθρώπους ικανούς και άξιους να αποδώσουν την εργασία τους και να προσφέρουν στην κοινωνία. Θέλει λογική».


NEWSLETTER