Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 16:07

Ενημέρωση για τις ζημιές από παγετούς στο Δήμο Μονεμβασίας

Γράφτηκε από την

Υστερα από επικοινωνία του Δήμου μας με την κεντρική διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., ενημερώνουμε τους παραγωγούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από τους παγετούς του περασμένου χειμώνα σε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή (αντικείμενο ΠΣΕΑ) ότι έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο εισηγητικός φάκελος προς τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2010 και αναμένεται η έγκρισή του για να προχωρήσει η διαδικασία δηλώσεων για αποζημίωση των ζημιών.
Για τους παγετούς που σημειώθηκαν κατά το έτος 2011 η αντίστοιχη διαδικασία θα λάβει χώρα τον προσεχή Φεβρουάριο, με την ολοκλήρωση της καταγραφής της παραγωγής έτους για τις αντίστοιχες καλλιέργειες.
Οσον αφορά τα πορίσματα από τον παγετό του Μαρτίου 2011 για ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή (καρπό), το αρμόδιο περιφερειακό Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης μας ενημέρωσε ότι έχουν παραδοθεί όλα τα πορίσματα από τους εκτιμητές, ολοκληρώνεται η διαδικασία καταγραφής τους στο σύστημα και ξεκινάει τις προσεχείς ημέρες η αποστολή τους στους ανταποκριτές των Δήμων.
Ο Δήμος μας με νεότερο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς για τις εξελίξεις που θα προκύψουν τόσο για την αποστολή των πορισμάτων, όσο και για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για αποζημίωση από το πρόγραμμα Κρατικών οικονομικών Ενισχύσεων (για τις ζημιές φυτικού κεφαλαίου).

Από το Δήμο


NEWSLETTER