Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 17:55

Δήμος Καλαμάτας: Εργα 1,5 εκ. με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (βίντεο)

Δήμος Καλαμάτας: Εργα 1,5 εκ. με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (βίντεο)

 

Τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και φωτισμό σε ακόμα ένα, το δημοτικό κατάστημα Ασπροχώματος και η μεταστέγαση της Σχολής Χορού στο Μέγαρο, είναι τα έργα του Δήμου Καλαμάτας που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από τη γ’ φάση του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 1.599.802 ευρώ (ενδεικτικού τα περισσότερα), αναμένεται να εγκριθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το διαθέσιμο ποσό προκύπτει από τις εκπτώσεις των έργων της β’ φάσης του δανείου.

Για τα έργα αυτά ενημέρωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος.

Τα έργα που θα εγκριθούν, είναι: 1) Κατασκευή δημοτικού καταστήματος στο Ασπρόχωμα, ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 2) Μεταστέγαση Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, προϋπολογισμού 499.802 ευρώ. 3) Ολοκλήρωση του γηπέδου Θουρίας και βελτίωση του δρόμου πρόσβασης προς το γήπεδο, ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 4) Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου στα Παλιάμπελα, ενδεικτικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. 5) Ολοκλήρωση γηπέδου Απόλλωνα στο Ασπρόχωμα και φωτισμός γηπέδου Ασπροχώματος, ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι για το δρόμο πρόσβασης στο γήπεδο της Θουρίας δεν θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις. Ανέφερε πως έχει γίνει συνεννόηση και οι περίοικοι έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν τους χώρους που απαιτούνται, με υπεύθυνες δηλώσεις.

Για το γήπεδο στα Παλιάμπελα (είναι από την α’ φάση του δανείου) είπε ότι ο εργολάβος περίμενε τις βροχές για να κάνει τη σπορά του χορταριού. Για το γήπεδο στα Σφαγεία, ανέφερε ότι υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες του αναδόχου και τώρα έχει συνεννοηθεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ και η τοποθέτηση του πλαστικού τάπητα θα γίνει σε συνεργασία μαζί της. Για το γήπεδο του Απόλλωνα είπε ότι είναι στη χρήση του δήμου και πως θα είναι ανοιχτό σε όλους τους δημότες.

Για τη μεταστέγαση της Σχολής Χορού στο Μέγαρο, είπε πως θα διαμορφωθεί επιπλέον κατάλληλος χώρος και θα υπάρχει ανεξάρτητη, ξεχωριστή πρόσβαση. Παρατήρησε ότι στόχος είναι να έχει συνεχώς ζωντάνια ο χώρος του Μεγάρου Χορού.

Γ.Σ.