Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 13:36

Μεσσήνη: Τον Οκτώβριο του 2018 η δίκη για τον χρηματισμό ψηφοφόρων 

Μεσσήνη: Τον Οκτώβριο του 2018 η δίκη για τον χρηματισμό ψηφοφόρων 

Για τις 29 Οκτωβρίου του 2018 αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, ο οποίος κατηγορείται ότι δωροδόκησε στις δημοτικές εκλογές του 2014 Ρουμάνους, για να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Μεσσήνης και να ψηφίσουν το συνδυασμό του. Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση λόγω παρέλευσης του ωραρίου. 

Μαζί με το Γ. Τσώνη κατηγορούνται ακόμη ένας εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του και ένας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, αυτός με την κατηγορία ότι δωροδόκησε Βούλγαρους. Επίσης κατηγορούμενοι είναι και οι 15 Ρουμάνοι και οι 4 Βούλγαροι, οι οποίοι φέρονται ότι δήλωσαν ψέματα ότι είναι κάτοικοι του Δήμου Μεσσήνης, ώστε να εκμεταλλευτούν ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη δυνατότητα που τους έδινε ο νόμος να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους και να πάρουν ο καθένας από 20 έως 50 ευρώ, για να... πουλήσουν την ψήφο τους. 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Μεσσήνης και οι δύο υποψήφιοι σύμβουλοι κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις πράξεις των 19 αλλοδαπών συγκατηγορουμένων τους, καθώς και για “δωροδοκία κατά την εκλογή από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για δωροληψία κατά την εκλογή”. 

Ν.Κ.