Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 21:11

Αντιπαράθεση για τα ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Χαμός και έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, σε αναφορά του δημάρχου Π. Νίκα για σκοπιμότητα και απόπειρα εκμετάλλευσης από τις μειοψηφίες ψηφισμάτων που καταθέτουν και ψηφίζονται και από την πλειοψηφία.

Η αντίδραση του κ. Μάκαρη προκλήθηκε, όταν ο κ. Νίκας έφερε ως παράδειγμα ψήφισμα που είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για τη Διαστημική Υπηρεσία με έδρα την Καλαμάτα. Ο δήμαρχος είπε ότι χρησιμοποιούνται τα ψηφίσματα και η ψήφος της πλειοψηφίας εναντίον της κι έκανε λόγο για δημοσιεύματα που αναφέρουν πως  οι μειοψηφίες πανηγυρίζουν -“παρασυρθήκατε, στοιχηθήκατε πίσω από μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάκαρης αντέδρασε, ζήτησε από το δήμαρχο “όχι γενικά να κατηγορεί, αλλά να πει κάτι συγκεκριμένα” κι εκτίμησε πως “είναι λάσπη στον ανεμιστήρα”.

Ο κ. Νίκας επιχειρώντας να τα μαζέψει, διευκρίνισε ότι “σας τιμώ όλους. Είπα πώς μπορούμε να έχουμε ψηφίσματα και να μην το εκμεταλλεύεται αυτός που το φέρνει. Πολιτική άποψη εξέφρασα, να μην προσπαθούμε να οικειοποιηθούμε και να μην καπελώνουμε”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προσπάθησε να ανταπαντήσει, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Π. Καρατζέας δεν του έδωσε το λόγο, αλλά ο κ. Μάκαρης βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια σύντομη αναφορά - επίθεση στον δήμαρχο κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Γ.Σ.