Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 17:43

Εργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Μεσσήνης

Εργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Μεσσήνης

Υποδομές προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία προτίθεται να κατασκευάσει η δημοτική αρχή Μεσσήνης σε 4 παραλίες του δήμου, υποβάλλοντας σχετική πρόταση προς ένταξη στο επιχειρηματικό πρόγραμμα “Ολοκληρωμένος Τουριστικός Προσβάσιμος Θαλάσσιος Προορισμός”, με προϋπολογισμό 239.999,52 ευρώ.

Η πρόταση, την οποία εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο -το οποίο την ενέκρινε ομόφωνα-, προβλέπει τα εν λόγω έργα για την πρόσβαση των ΑμεΑ να κατασκευαστούν στις παραλίες Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα.
Σύμφωνα με την εισήγηση προβλέπονται:
α) στην παραλία της Μπούκας μια ράμπα αυτόνομης κολύμβησης, ένα ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες ΑμεΑ (ανδρών και γυναικών), ένα αποδυτήριο ΑμεΑ, αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και έναν χώρο σκίασης με αντιολισθητικό δάπεδο, τρία παγκάκια και τρεις τέντες.
β) Στην παραλία του Πεταλιδίου, δύο ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες (ανδρών και γυναικών), δύο αποδυτήρια (ανδρών και γυναικών), αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και τέσσερις χώρους σκίασης με αντιολισθητικά δάπεδα, τρία  παγκάκια και τρεις τέντες σκίασης ο καθένας.
γ) Στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, δύο ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες ΑμεΑ (ανδρών και γυναικών), δύο αποδυτήρια (ανδρών και γυναικών), αντιολισθητικούς διαδρόμους  πρόσβασης παραλίας και τέσσερις χώρους σκίασης με αντιολισθητικά δάπεδα, τρία  παγκάκια και τρεις τέντες σκίασης ο καθένας.
4) Στην παραλία της Ανάληψης, δύο ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες (ανδρών και γυναικών), δύο αποδυτήρια (ανδρών και γυναικών), αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και τέσσερις χώρους σκίασης με αντιολισθητικά δάπεδα, τρία  παγκάκια και τρεις τέντες σκίασης ο καθένας.
Στις παραλίες του Πεταλιδίου, της Ανάληψης και του Αγίου Ανδρέα δεν θα τοποθετηθεί ράμπα αυτόνομης κολύμβησης, αλλά θα υπάρχει ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο για ακτές.