Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 09:44

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

 

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας ενέκρινε προχθές το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας “πρόκειται για υφιστάμενο έργο που δεν διαθέτει προγενέστερη περιβαλλοντική αδειοδότηση και στο οποίο γίνεται τροποποίηση - επέκταση: εσωτερικές διαρρυθμίσεις υφιστάμενων και τακτοποιημένων χώρων, ισόγειες προσθήκες κατ’ επέκταση στο υπάρχον κτήριο της Αγοράς Καλαμάτας”.

Η υπηρεσία εισηγείται σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων της ΚΑΚ: “α) Τα υγρά απόβλητα που προκύπτουν από τα ιχθυοπωλεία και τα καταστήματα μαζικής εστίασης να διέρχονται από λιποσυλλέκτες και να γίνεται εσχαρισμός πριν τη διάθεση στο αποχετευτικό σύστημα. Επίσης, τα ζωικά υποπροϊόντα που παράγονται από τα ιχθυοπωλεία να αποθηκεύονται σε συνθήκες ψύξης μέχρι την παράδοσή τους σε κατάλληλη αδειοδοτημένη εταιρεία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. β) Να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία του ποταμού που γειτνιάζει με τη δραστηριότητα, από τυχόν ρύπανση. γ) Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της δραστηριότητας να γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ του 2003, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί. Τα αξιοποιήσιμα στερεά απόβλητα να συλλέγονται και να διαχειρίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2939/2001. Τα υπόλοιπα σύμμικτα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στους κατάλληλους κάδους απορριμμάτων”.