Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:12

Τέσσερις θαλάσσιους προορισμούς για ΑμεΑ ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Τέσσερις θαλάσσιους προορισμούς για ΑμεΑ ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας

 

Τέσσερις ολοκληρωμένους τουριστικούς προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς με ειδικές απαιτήσεις για την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων, προσανατολίζεται να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Για το λόγο αυτό αύριο Τετάρτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου πρόκειται να εγκριθούν: Η μελέτη για την προμήθεια του εξοπλισμού για τη δημιουργία των συγκεκριμένων ολοκληρωμένων θαλάσσιων προορισμών, προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ και η υποβολή πρότασης για ένταξη του αντικειμένου της μελέτης στο τομεακό Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”.

Οι προσβάσιμοι αυτοί θαλάσσιοι προορισμοί σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στις παραλίες: Στη Μικρή Μαντίνεια που έχει διαμορφωθεί 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”. Πλησίον του “Φιλοξένια” στο τέρμα της Ναυαρίνου. Στον οικισμό του Κορδία και στην περιοχή του πάρκου του Αλμυρού.

Οπως αναφέρεται, σκοπός της μελέτης και της σχετικής προμήθειας “είναι να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένους, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.) ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας, μέσω της κατασκευής εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση των ως άνω ατόμων, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο”.