Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 17:57

Εργα ενίσχυσης του πράσινου στη Μεσσήνη

Σε έργα για την ενίσχυση του πράσινου στη Μεσσήνη και τον υπόλοιπο δήμο συμφώνησε η Οικονομική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίασή της προωθώντας τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς έγκριση.

Το ένα έργο, με προϋπολογισμό 2.999,99 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ, αφορά την ενίσχυση της φύτευσης σε κοινόχρηστους χώρους και παραλίες του Δήμου Μεσσήνης, θα εκτελεστεί δε με αυτεπιστασία. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει “προμήθεια διαφόρων φυτών και υλικών που θα χρειαστεί για την ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης σε υφιστάμενους χώρους πρασίνου, είτε πρόκειται για αντικατάσταση παλαιών-κατεστραμμένων-αδυνατισμένων φυτών, είτε πρόκειται για ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν όπως δέντρα, θάμνοι, εποχιακά άνθη, πολυετή ποώδη, φυτά κατάλληλα για φύτευση σε παρτέρια, αναρριχώμενα, διάφοροι σπόροι, φυτευτικό χώμα, υποστυλώματα, πλέγματα στήριξης δέντρων, αντηρίδες, λάστιχα δεσίματος, εδαφοκαλυπτικά κ.ά.”.

Το δεύτερο έργο, με παρόμοιο προϋπολογισμό, το οποίο επίσης θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία, αφορά την συντήρηση του αρδευτικού δικτύου των κήπων και των χώρων πρασίνου του Δήμου Μεσσήνης. Για τον λόγο αυτό, ο δήμος θα κάνει την προμήθεια διαφόρων υλικών άρδευσης με τα μικροϋλικά που θα χρειαστούν για τη συντήρηση των αρδευτικών δικτύων.