Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 16:38

Προεκλογική συγκέντρωση Σωτηρόπουλου στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την

Μήνυμα Ενότητας, Νίκης και Αλλαγής στο Δήμο Τριφυλίας έστειλε προχθές το βράδυ, από τους Γαργαλιάνους, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος!
Κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και άκουσαν την ομιλία του, στην πλατεία της πόλης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, με λόγο συγκροτημένο, μίλησε για λάθη στο χωροταξικό χάρτη του Καλλικράτη, πικρίες, παράπονα και το αίσθημα αδικίας στην πόλη. Τόνισε με έμφαση πως, την Ιστορία τους κανείς δε θα μπορέσει να τους την πάρει!  Αναφέρθηκε στους δύο άξονες, τον τουρισμό και το αγροτικό τομέα σημειώνοντας για τους Γαργαλιάνους πως, «Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης  ολόκληρης  της Τριφυλίας!». Στη συνέχεια τόνισε ότι «σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις» και αφού σημείωσε πως, «Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς. Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας» αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα για τους Γαργαλιάνους και την περιοχή.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

«Φίλοι μου, περάσατε και περάσαμε πολλά.
Μείνανε πικρίες,  παράπονα και το  αίσθημα της αδικίας  κυριάρχησε έντονα στην πόλη σας.
Είναι γεγονός ότι κάθε καινούργια τομή, κάθε αλλαγή στις συνήθειές μας, στον τρόπο ζωής μας, στον τρόπο δράσης της πόλης μας, τον τρόπο επαφής του πολίτη με τους άρχοντές του, αφήνει πίσω της σημάδια, πικρίες, αίσθημα αδικίας, απογοήτευσης…»

«Γίνανε λάθη στον χωροταξικό χάρτη, κανένας δεν αντιλέγει. Όλοι θέλανε, όλα τα χωριά και οι πόλεις να παραμείνουν αυτοί ως έδρες των νέων δήμων.
Προκλήθηκαν  αδικίες, πικρίες και παράπονα. Άλλο  όμως αυτό και άλλο η δυσφήμιση του Καλλικράτη, η συκοφαντία ότι θα σβήσουν οι πόλεις και τα χωριά, θα χάσουν το όνομά τους, την ταυτότητά τους  και θα ερημώσουν.
Πολίτες  των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη σας, τα χωριά σας εδώ είναι και εδώ θα μείνουν.
Την ιστορία σας κανένας δεν μπορεί να σας την πάρει.
Το όνομα των Γαργαλιάνων θα παραμένει στον χάρτη αιώνια, οι πινακίδες των δρόμων θα συνεχίσουν να έχουν το όνομά σας, το Δημαρχείο σας εδώ είναι και εδώ θα παραμείνει.
Φίλες και φίλοι, η δημιουργία του νέου Δήμου είναι γεγονός. Απλώνεται από τις πανέμορφες ακτές σας στου Ρωμανού έως τις όχθες της πανέμορφης Νέδας, από τα ορεινά χωριά της Αυλώνος, της Τριπύλας και του Αετού έως τις εύφορες πεδιάδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Οι πόλεις μας, τα χωριά μας δεν είναι μόνο πανέμορφα, είναι που ο τόπος αυτός ο ευλογημένος από τον Θεό και τη Φύση είναι από τους πιο παραγωγικούς της χώρας μας…»

«Ο νέος δήμος Τριφυλίας θα σταθεί πρωτίστως σε δυο άξονες για την ανάπτυξή του και αυτοί είναι ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός.
Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της προόδου του νέου δήμου μας. 
Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού.
Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης  ολόκληρης  της Τριφυλίας!»

«Βλέπουμε έτσι ορισμένους να φορούν το κοστούμι του «αντιμνημονίου» και να το κάνουν σημαία τους στον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές.
Φίλοι μου όλοι μας δεν θα θέλαμε το μνημόνιο, κανείς μας δεν αρέσκεται από οικονομικά μέτρα που στρέφονται εναντίον μας.
Το μνημόνιο όμως δεν είναι η αιτία του οικονομικού προβλήματος που διανύει η χώρα.
Οι αιτίες είναι άλλες και τις ξέρετε.
Είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και  η ληστεία του δημόσιου χρήματος.
Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο…»

«Εμείς, σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις.
Έτσι καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα ολόκληρης της Τριφυλίας που το έχετε στα χέρια σας και θα μου επιτρέψετε να σας αναπτύξω με λίγα λόγια και ιδιαίτερα όσον αφορά την όμορφη πόλη σας:          
Για μας η ανάπτυξη ξεκινάει απ’ την οργάνωση του νέου πλέον δήμου.
Η μηχανοργάνωση του δήμου και η στελέχωσή του από επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Ένα νέο ευέλικτο και αποδοτικό οργανόγραμμα του δήμου θα δώσει την δυνατότητα στον πολίτη να:
•    Εξυπηρετείται έγκαιρα και αποτελεσματικά
•    Να ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν
•    Να πληροφορείται για κάθε νέο πρόγραμμα (νέοι αγρότες, αγροτουρισμός, σχέδια βελτίωσης και πολλά άλλα)
Οι υπηρεσίες θα είναι φιλικές προς τον πολίτη ώστε να νοιώθει την ισοτιμία, την ισονομία και την δικαιοσύνη, πράγματα αυτονόητα, αλλά που πολλές φορές ήταν ζητούμενα.
Ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο ντόπιος ή ο  ξένος θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και όχι μόνο αν είναι ημέτεροι.
Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι κεκτημένα του κάθε πολίτη.
Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, η δημιουργία ΚΑΠΗ (όπου δεν υπάρχουν), η δράση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και η ασφάλεια των πόλεων θα είναι διαρκής και κύριο μέλημά μας.
Η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός το περιβάλλον είναι τομείς πρωταρχικής σημασίας για μας.
Προτεραιότητά μας είναι οι κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Γαργαλιάνων.
Η αστική και αγροτική οδοποιία θα είναι μια  συνεχής διαδικασία. Δεν νοείται ανάπτυξη αν δεν υπάρχουν ασφαλείς και προσβάσιμοι δρόμοι.
Άφησα για το τέλος  την υγεία,  τις νέες υπηρεσίες και τα έργα για τους Γαργαλιάνους.
ΥΓΕΙΑ:
Θα μου επιτρέψετε να έχω μεγαλύτερη ευαισθησία και γνώση γύρω από την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής, λόγω ιδιότητας.
Ως γιατρός παρέχω τις υπηρεσίες μου στην περιοχή επί 30 σχεδόν χρόνια.
Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της περιοχής.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών. Αντίθετα, θα γίνουν  όλες οι προσπάθειες, με όλες μου τις δυνάμεις, να  αναβαθμίσουμε το σύστημα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στο δήμο μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και το χειρότερο να κλείσει καμία υγειονομική μονάδα.
Αυτό είναι δέσμευση.
Όσο για το κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί στελεχώνοντάς το με επιπλέον επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Εδώ θα πρέπει να σας αναφέρω και κάτι ιστορικά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι σε λάσπη που δέχτηκα τελευταία.
Πρέπει να γνωρίζετε αγαπητοί συμπατριώτες ότι η συμβολή μου, για την δημιουργία και την οργάνωση του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, ήταν σημαντική και καθοριστική, καθότι τότε ήμουν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και απάντηση σε κάποιους συκοφάντες.

Νέες υπηρεσίες:
Η ισονομία, η ισοπολιτεία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια και η ισσόροπη ανάπτυξη, είναι θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας.
Με βάση τις παραπάνω αρχές δεσμευόμαστε να εξακτινωθούν  ισότιμα όλες οι νέες υπηρεσίες του δήμου, σε όλες τις δημοτικές περιφέρειες και αυτό είναι επίσης δέσμευσή μας.
Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.
Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας.
Έργα:
Έργα που προγραμματίζονται και θα μπούν σε διαδικασία υλοποίησης είναι αρκετά και σημαντικά.
•    αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός. Είναι έργο πνοής και ανάγκης. Η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των υδάτων (υπόγειων και θάλασσας) είναι σημαντικά.
•    εμπλουτισμός και αντικατάσταση του υδραγωγείου του συνδέσμου «Τέλος Άγρας». Η αντικατάσταση του αγωγού που είναι από αμίαντο κρίνεται λίαν απαραίτητη. Πάνω απ’ όλα η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. Επίσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του νερού της πόλης μέχρι να γίνει το έργο.
•    ανέγερση νέου Γυμνασίου – Λυκείου. Υπάρχει αρχική μελέτη και έχει προεγκριθεί στο ΕΣΠΑ.
•    έργο πνοής για την πόλη των Γαργαλιάνων είναι η δημιουργία περιφερειακού δακτυλίου. Έτσι δεν θα δέχεται το κέντρο της πόλης την βαριά κυκλοφορία η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα.
•    βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Βάλτας. Είναι έργο προτεραιότητας και θα γίνει κάθε προσπάθεια για άμεση χρηματοδότηση και ξεπέρασμα όλων των εμποδίων.
•    βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Λεύκης – Τραγάνας.
•    αλλαγή αγωγού ύδρευσης και κατασκευής νέας δεξαμενής στην Τραγάνα
•    καθαρισμός λιμανιού και ανακατασκευή αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης.
•    ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Μουζάκι – Χριστιάνοι.
•    επίλυση προβλήματος ύδρευσης σε Μουζάκι –Πύργο – Φλόκα με τις ανάλογες παρεμβάσεις και έργα.
•    προσπάθεια αξιοποίησης και επαναλειτουργίας του τουριστικού ξενώνα και των ιαματικών πηγών Βρωμονερίου
Τέλος η οδοποιία στην πόλη και τα χωριά καθώς και η βελτίωση και επέκταση των αγροτικών δρόμων θα είναι διαρκής διαδικασία.
Εκτός όμως από τα μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται και εν συνεχεία θα υλοποιούνται, υπάρχει και η καθημερινότητα.
Εκεί που θα δώσουμε το βάρος από την πρώτη στιγμή θα είναι, η καθαριότητα στην πόλη και στα χωριά.
Η καθαριότητα, οι δρόμοι, το νερό και ο ηλεκτροφωτισμός είναι τα αυτονόητα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης όπου και αν κατοικεί».

«Ο συνδυασμός μας δημιουργήθηκε από την ανάγκη των καιρών, έτσι έχει καθαρά αυτοδιοικητικό χρώμα και είναι ελεύθερος από κάθε κομματική εξάρτηση.
Έχει ένα όραμα. Να προκόψει ο νέος δήμος μας, να προκόψουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να ευημερούν και να προοδεύουν οι δημότες μας.
Εμείς μπορούμε να το πετύχουμε!
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει.
Η πόλη σας θα έχει το μερίδιο της ανάπτυξης που δικαιούται και δεσμευόμαστε γι’αυτό.
Οι Γαργαλιάνοι θα είναι η πρωτοπορία της τουριστικής ανάπτυξης και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Τα έργα που σας ανέφερα για τη πόλη σας θα γίνουν και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Πάμε μαζί, πάμε ενωμένοι, κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε πίσω μας το χθες, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Το καινούργιο και ελπιδοφόρο μας περιμένει. 
Από  εσάς εξαρτάται να συναντήσουμε την πρόοδο , την ανάπτυξη, την προκοπή και ευημερία.
Σας καλούμε, να στηρίξετε τον συνδυασμό μας, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την δύναμη να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των καιρών.
Για να μη χάσουμε άλλες ευκαιρίες.
Με την δική σας στήριξη θα τα καταφέρουμε.
Γιατί όλοι μαζί το δικαιούμαστε.
Ελάτε μαζί μας!
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία σας και σας δηλώνω προσωπικά ότι θα είμαι κοντά και μαζί σας για οτιδήποτε…
Η νίκη είναι δική μας!
Η νίκη είναι όλων μας!
Η νίκη είναι νίκη του αύριο, νίκη της ελπίδας, νίκη της αυτοδιοίκησης, νίκη της ευημερίας και της ανάπτυξης!
Από δω, από τους Γαργαλιάνους, θα κάνουμε το νέο μας ξεκίνημα!
Είμαστε εδώ και σας λέμε:  Σας θέλουμε μαζί μας, συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι το δύσκολο, αλλά και με τις τόσες προκλήσεις.
Στις 7 Νοέμβρη αλλάζουμε σελίδα στην Τριφυλία!
Το μήνυμα της νίκης έρχεται από κάθε γωνιά της Τριφυλίας!»

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER