Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 18:32

Απομάκρυνση του αεροπλάνου από την πλατεία Φιλικών

Η απομάκρυνση του αεροπλάνου από την πλατεία Φιλικών είναι ακόμα μια δικαίωση των προσπαθειών της τωρινής Δημοτικής Αρχής που ακούει και ενστερνίζεται τα προβλήματα των δημοτών.

Επί σειρά ετών υπήρχαν πιέσεις και διαμαρτυρίες τόσο από την πλευρά των κατοίκων όσο και του Συλλόγου Φιλικών για το εν λόγω αεροπλάνο που έκρυβε κινδύνους και ακόμη αποτελούσε και εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής και κυριότερα για τα παιδιά που επισκέπτονταν την πλατεία.


Με την 433/5-9-2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η μεταφορά και επιστροφή του στρατιωτικού αεροπλάνου στις εγκαταστάσεις της 124 Π.Β.Ε. Τρίπολης. Με τις αρ. 50370/16-9-11 και 65432/5-12-11 επιστολές του Δημάρχου Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη σωστή και ομαλή εκτέλεση της μεταφοράς του αεροπλάνου με ταυτόχρονη παρουσία και επίβλεψη από εξειδικευμένους μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, ανατέθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία μεταφορών με δαπάνη του Δήμου, η εκτέλεση της εν λόγω εργασίας.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Τρίπολης και ουσιαστικής αμφίπλευρης επικοινωνίας με το Γ.Ε.Α., πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η μεταφορά και επιστροφή του αεροπλάνου στις εγκαταστάσεις της 124 Π.Β.Ε. Τρίπολης.


Η Δημοτική Αρχή είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών.
Προσπαθεί και θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να δίνει λύσεις ακόμα και σε χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη.

Από το Δήμο Τρίπολης