Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 17:54

Αόριστες υποσχέσεις Νίκα για δρόμο Καλαμάτα - Κιτριές

Αόριστες υποσχέσεις Νίκα για δρόμο Καλαμάτα - Κιτριές

Αόριστες υποσχέσεις για τη βελτίωση του δρόμου Καλαμάτα - Κιτριές έως το "Messinian Bay" έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας παράλληλα ότι οι κάτοικοι της παραλιακής Αβίας θέλουν να ενταχθεί η περιοχή στο Δήμο Καλαμάτας αλλά δυστυχώς δεν το προβλέπει ο "Κλεισθένης".

Ο κ. Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Αντωνόπουλου, υπενθύμισε ότι είναι προγραμματισμένη η κατασκευή του κόμβου στο ξενοδοχείο "Φωτεινή". Είπε επίσης ότι ο δήμος σχεδιάζει την κατασκευή πεζοδρομίων από τον περιφερειακό έως τον κόμβο του "Φωτεινή" και στη Βέργα. Επεσήμανε δε ότι υπάρχει πρόβλεψη για βελτίωση του δρόμου έως το "Messinian Bay" με διαπλάτυνσή του όπου προβλέπει η σχετική μελέτη, αλλά δεν έθεσε ούτε καν ένα αόριστο χρονοδιάγραμμα για το έργο αυτό.

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας είπε ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης δύσκολα θα βρει πόρους για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης του δρόμου για Κιτριές, καθώς δαπανά σχεδόν όλα του τα έσοδα στη διαχείριση των σκουπιδιών. Γι' αυτό, ανέφερε, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής που εργάζονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επιθυμούν να ενταχθεί η παραλιακή Αβία στην Καλαμάτα.

Θ.Λ.