Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 08:31

Καλαμάτα: Στο πλευρό του Μπουτάρη ο Νίκας (βίντεο)

 

Τη βία κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδίκασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας “με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο”.

Εκανε λόγο για βία που ασκήθηκε “από ανεγκέφαλους και ανόητους που έπληξαν την εικόνα της χώρας” και παρατήρησε πως “η ενέργειά τους ήταν αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιπατριωτική”.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι “πρέπει όλοι να καταδικάσουμε κάθε μορφής βία από οπουδήποτε και αν ασκείται” κι επεσήμανε πως “έχουμε καθήκον κοινωνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές”.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του για το γεγονός, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι “ο Μπουτάρης έχει βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη, σε γενικό επίπεδο το έργο του γέρνει προς τη θετική πλευρά. Εδωσε μια εξωστρέφεια στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας δήμαρχος που μπορεί να μιλάει διεθνώς και να ακούγεται”.

Ολοκληρώνοντας, αντέδρασε στη βία και απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα: “Αν λέμε κάτι και δεν αρέσουν, πρέπει να σηκώνουν το χέρι και να μας ξυλοκοπούν, γιατί έχουμε αντίθετη άποψη;”.

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη και του δημάρχου Αργους - Μυκηνών Δ. Καμπόσου (κατέβασε την προκλητική ανάρτηση κατά Μπουτάρη, που την απέδωσε σε συνεργάτες του) δεν θέλησε να σχολιάσει, επισημαίνοντας: “Ας τους κρίνουν αυτοί που πρέπει να τους κρίνουν”, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία και στα αρμόδια όργανα της Ν.Δ.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lh-ZPVd67G0}