Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 10:04

Μηχανισμοί Seatrac και φέτος στην παραλία της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Οι μηχανισμοί Seatrac λειτουργούν και το φετινό καλοκαίρι στην παραλία της Καλαμάτας, στην Ανάσταση και στο “Φιλοξένια”, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το θαλάσσιο μπάνιο τους, χωρίς τη βοήθεια άλλου προσώπου.

“Ξεκινήσαμε δυναμικά. Εχει γίνει πολύ καλή τοποθέτηση, με καλύτερη υποδομή”, μας είπε χθες στο Seatrac της Ανάστασης ο Βασίλης Δουράλας, ΑμεΑ, ο οποίος σημείωσε πως “είναι ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης για εμάς στη θάλασσα”.

Παρατήρησε ακόμη ότι ο μηχανισμός “μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε το μπάνιο και να ασκηθούμε στη θάλασσα”, πράγματα που πριν δεν μπορούσαν να κάνουν. Επεσήμανε δε πως “έχουμε δημιουργήσει μια νέα μορφή τουρισμού, καθώς ΑμεΑ έρχονται στην Καλαμάτα από άλλους νομούς” - και ανέφερε ότι πρέπει να συνδράμουν και οι ξενοδόχοι της πόλης.

Ο Β. Δουράλας ζήτησε από τον κόσμο, και ιδιαίτερα από τα παιδιά, να προσέχουν και να προστατεύουν τα Seatrac.

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος, ο αιρετός του δήμου που ασχολήθηκε με την τοποθέτηση και φροντίζει για την καλή κατάσταση των μηχανημάτων, υπενθύμισε ότι “η Καλαμάτα είναι ο πρώτος δήμος της Πελοποννήσου που τοποθέτησε Seatrac”. Επανέλαβε πως “επιτρέπει στα ΑμεΑ να απολαύσουν το μπάνιο τους” και τόνισε ότι αυτό "είναι ένα δικαίωμα που το είχαν στερηθεί, είναι μια υποχρέωσή μας απέναντί τους”.

Παρατήρησε επίσης ότι “τα Seatrac προσελκύουν κόσμο και από άλλες περιοχές και από το εξωτερικό”, και ενημέρωσε πως “σε συνεννόηση με κέντρα αποκατάστασης είχαν έρθει πέρσι άτομα με κινητικά προβλήματα από τη Ρωσία και άλλες χώρες”.

Ο Δ. Βεργόπουλος συμφώνησε ότι τα Seatrac "έχουν βοηθήσει στην προσέλκυση ειδικού τουρισμού, δίνουν ώθηση στην πόλη” και σημείωσε πως “η Καλαμάτα έχει πλήρεις υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα”, υπενθυμίζοντας το έργο των 120.000 ευρώ για την προσβασιμότητα στην πόλη.

Ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για αγορά και εγκατάσταση νέων μηχανισμών Seatrac στις παραλίες της Μικρής Μαντίνειας, του Αλμυρού και του Κορδία, ενώ προβλέπεται να συμπληρωθούν οι ράμπες και τα σκίαστρα στα υπάρχοντα Seatrac.

Ο κ. Βεργόπουλος ζήτησε από τον κόσμο της πόλης “να σέβεται τις θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ, στην Ανάσταση και στο “Φιλοξένια”, καθώς και τα μηχανήματα, γιατί είναι εργαλεία ζωής. Να τα προστατεύει από άσκοπες χρήσεις”.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5ObqfbgkDBA}