Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 08:26

Καλαμάτα: Δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ της Αγοράς

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ της Αγοράς

 

Η επέκταση της εφαρμογής της δωρεάν στάθμευσης,για την πρώτη 1,5 ώρα, και στους χώρους του νότιου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας πρόκειται να εγκριθεί σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συζήτησε και εισηγείται θετικά την επέκταση του μέτρου και στο νότιο πάρκινγκ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας παρατήρησε ότι “προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη, με επίκεντρο τον καταναλωτή. Πρέπει να διευκολύνουμε την πρόσβαση του καταναλωτή στην Αγορά”. Ενημέρωσε ότι με τη δωρεάν ελεγχόμενη (για την πρώτη 1,5 ώρα) στάθμευση στο βόρειο πάρκινγκ της ΚΑΚ, σε 70 θέσεις κάθε Σάββατο παρκάρουν 600 αυτοκίνητα. Υπενθύμισε ότι στο οικόπεδο που έχει διαμορφώσει ο δήμος, βόρεια της Αγοράς και της οδού Σπάρτης (και πριν τα συνεργεία) οι παραγωγοί αφήνουν τα φορτηγά και τα αγροτικά τους και υπάρχει και φύλακας στην είσοδο για τη φύλαξή τους. Ο κ. Μπάκας πληροφόρησε ότι “στο νότιο πάρκινγκ της Αγοράς έχουμε δύο τμήματα. Στο πάνω τμήμα (πάνω από τη στάση - αφετηρία του Αστικού) έχουμε 50 θέσεις. Και θα ζητήσουμε και από παραγωγούς στη νότια πλευρά της Αγοράς να πηγαίνουν τα αυτοκίνητά τους στο οικόπεδο. Αργότερα θα το κάνουμε και στο κάτω τμήμα”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις, κάνοντας λόγο για αποσπασματικά έργα από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Γ.Σ.


NEWSLETTER