Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 15:27

Ο Μάκαρης για τη χρήση νέων τεχνολογιών

Ο Μάκαρης για τη χρήση νέων τεχνολογιών

Το θέμα της χρήσης νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Καλαμάτα θίγει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης.

Με αφορμή τον Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος” στην Αθήνα, παρατηρεί: “Το μήνυμα που δίνεται είναι ότι στο μέλλον η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διαμορφώνει πολιτικές ποιότητας ζωής σε πόλεις που θα διαθέτουν πολλούς και όμορφους κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, με μείωση των ποσοστών ρύπανσης, με ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και με αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, με ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων και στόχο την τοπική ανάπτυξη και με καινοτόμες χρήσιμες εφαρμογές που θα βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών”.

Ο κ. Μάκαρης εκτιμά πως “για να γίνουν αυτά, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, των προσώπων και των αντιλήψεων που μας κρατούν στάσιμους και δυσχεραίνουν τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι δημότες μας”.