Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 21:49

Κώστας Κόλλιας: Κατά μνημονίου και "Καλλικράτη"

Γράφτηκε από την

«Οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, γίνονται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του τόπου και τη ζωή των πολιτών», τόνισε από τους Γαργαλιάνους ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία, «όχι μόνο γιατί η οικονομική συγκυρία ρίχνει βαριά τη σκιά του μνημονίου και πάνω στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Καλλικράτης». Μια νέα πραγματικότητα και λειτουργική και χωροταξική που σε κάποιες περιπτώσεις επιβλήθηκε όχι μόνο ερήμην αλλά και ενάντια στη θέληση των τοπικών κοινωνιών».
Στη συνέχεια ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι ο συνδυασμός του στοχεύει να λάβει κινηματικό χαρακτήρα, ενεργοποιώντας το σύνολο των πολιτών του νέου δήμου. Τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, τον επιστήμονα, το νέο άνθρωπο που ασφυκτιά στον τόπο του, σ' ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, με αβέβαιο μέλλον, λειτουργώντας χωρίς τοπικιστικές ή άλλες αγκυλώσεις.
«Επιδίωξή μας», είπε, «είναι n πολυδύναμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Τριφυλίας με την αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει ο τόπος μας στον αγροτικό τομέα, στη μεταποίηση, στο εμπόριο, στον τουρισμό, μέσα σ' ένα πλαίσιο σεβασμού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αμόλευτου ακόμη τριφυλιακού περιβάλλοντος.
Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, τις πόλεις και τα χωριά μας που ερημώνουν. Εμείς είμαστε εδώ για να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Κάποιοι δηλώνουν ότι κατεβαίνουν στις εκλογές ανεξάρτητοι. Δεν έχει αξία όμως τι δηλώνει καθένας, αλλά τι μαρτυρούν οι πράξεις του, χθες και σήμερα, για να δούμε τι θα κάνει αύριο. Δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος αυτός που σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες συμμετείχε ως εντολοδόχος συγκεκριμένου κόμματος».
Στη συνέχεια ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στους 7 άξονες ανάπτυξης του δήμου που είναι: η λειτουργία του δήμου, ο αγροτικός, ο τουριστικός τομέας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, βασικά έργα υποδομών.
«Αν οι δημοτικές εκλογές», σημείωσε, «είναι δημοψήφισμα για τον τόπο μας, τις πόλεις και τα χωριά μας, η ψήφος της 7ης Νοεμβρίου είναι πρώτα απ' όλα ψήφος αγάπης για τις μικρές μας πατρίδες».
Κλείνοντας αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν τη δημοτική ενότητα των Γαργαλιάνων.


NEWSLETTER