Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 18:53

70.000 φάκελοι της Πολεοδομίας στο υπόγειο του νέου Δημαρχείου

Χιλιάδες φάκελοι, 65.000 με 70.000, του αρχείου της Πολεοδομίας έχουν μεταφερθεί στο υπόγειο του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας (στην πρώην Καρδιολογική), από το υπόγειο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Χθες το νέο χώρο του αρχείου που φιλοξενεί φακέλους των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρουσία του γ.γ. του δήμου Βασίλη Χαντζή και της αναπληρώτριας διευθύντριας της υπηρεσίας Χριστίνας Λυκουργιά. Επεσήμανε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και η λειτουργία του νέου αρχείου κι έδωσε εντολή να γίνει καθαρισμός του χώρου κι απεντόμωση. Παρατήρησε ότι παρά τη μεταφορά η Πολεοδομία χορηγούσε κανονικά αντίγραφα σε μηχανικούς και πολίτες και σημείωσε πως πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του αρχείου. Η ταξινόμηση των φακέλων έχει γίνει με χρονολογική σειρά, ανά χρονιά που έχουν εκδοθεί οι πολεοδομικές άδειες.

Μέσα στην εβδομάδα φάκελοι του αρχείου της Πολεοδομίας που αφορούν τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος, πρόκειται να μεταφερθούν από το υπόγειο του Διοικητηρίου στη Μεσσήνη και την Πύλο.

Γ.Σ.