Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 18:14

Στον τρίτο μειοδότη ο καθαρισμός του Αρι

O τρίτος κατά σειρά μειοδότης κλήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναλάβει την υλοποίηση του έργου του καθαρισμού και της διαμόρφωσης πρανών του ποταμού Αρι, μέχρι τις πηγές, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ. Και αυτό γιατί και ο δεύτερος μειοδότης δεν κατέθεσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή κάλεσε μετά από εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας την εργολάβο Αγγελική Μπαρούνη, που ήταν η τρίτη κατά σειρά μειοδότης για το έργο με έκπτωση 45%.

Η δεύτερη κατά σειρά μειοδότης, η εργολάβος Χρυσάνθη Νυδριώτη με έκπτωση 70%(!) δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συνέχιση της διαδικασίας επιλογής αναδόχου και η προσφορά της απορρίφθηκε, ενώ κατέπεσε και η εγγυητική της επιστολή ποσού 3.968 ευρώ υπέρ της αναθέτουσας αρχής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά προσωρινός μειοδότης είχε αναδειχθεί ο εργολάβος Γιάννης Τσούσης με έκπτωση 77%(!), ο οποίος δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η προσφορά του απορρίφθηκε.

Στο διαγωνισμό -η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν στις 22 Φεβρουαρίου- είχε κατατεθεί μία ακόμα προσφορά με έκπτωση 18%.

Με όλα αυτά η επιλογή αναδόχου θα αργήσει και το έργο που συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία, θα γίνει με μεγάλη καθυστέρηση.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 3 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Γ.Σ.