Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 09:17

Τρενάρει την τελική απόφασή του ο Νίκας

Τρενάρει την τελική απόφασή του ο Νίκας

 

 

Τρενάρει τις αποφάσεις του, παίζει με την αντιπολίτευση και... ψαρεύει κλίμα σε σχέση με τις εκλογές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.

Από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα ανοίξει τα χαρτιά του, όπως είπε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι τότε ο πολιτικός χρόνος είναι μεγάλος και οι εξελίξεις ανοιχτές και ο κ. Νίκας θα μετρήσει πολλά, με κυριότερο αν υπάρξει αντίπαλος που -σε συνδυασμό με την απλή αναλογική- μπορεί να τον θέσει εκτός δήμου.

“Από Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα τα πούμε για τις εκλογές. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η προεκλογική περίοδος”.

Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζοντας ότι τότε, το φθινόπωρο, θα ανοίξει τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει: Αν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αν θα επιλέξει κάποιο άλλο αυτοδιοικητικό ή πολιτικό πόστο ή αν θα αποφασίσει να πάει σπίτι του.

Με τις συγκεκριμένες επισημάνσεις ο κ. Νίκας απάντησε σε επικρίσεις και αναφορές συμβούλων των μειοψηφιών για προεκλογικές εντάξεις έργων του δήμου στο πρόγραμμα “Leader”.

Για προεκλογικές εντάξεις έκανε λόγο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς μίλησε για προεκλογική συνεδρίαση και υποστήριξε πως είναι απαράδεκτο να τα ζητάει όλα ο δήμος. Εκανε λόγο για υποσχέσεις και ψέματα κι επέκρινε το δήμαρχο πως τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι φροντίζει για την αξιοπιστία του και παρατήρησε πως ποτέ δεν έχει τάξει λαγούς με πετραχήλια.

Αφορμή για τις αναφορές αυτές ήταν το αίτημα του δημάρχου, εκτός ημερήσιας διάταξης, να προταθεί για ένταξη στο “Leader” και πολιτιστική δράση με θέμα τις γιορτές ρυζιού στη Σπερχογεία, αγκινάρας στη Μικρομάνη, πατάτας στην Αλαγονία και λαδιού στη Μικρή Μαντίνεια.

Γ.Σ.