Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 08:09

Επιστάτες καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας

 

Κατ' αποκλειστικότητα καθήκοντα επιστάτη του προσωπικού καθαριότητας και για τη ΔΕ Γαργαλιάνων όρισε με χθεσινή του απόφαση ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ ανάλογοι ορισμοί έχουν γίνει και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες.

Με την συγκεκριμένη απόφαση για τη ΔΕ Γαργαλιάνων ορίζεται ο υπάλληλος Θεόδωρος Τσώλης, ΥΕ Εργατοτεχνίτης, με αναπληρωτή του τον Μαγγανά Κωνσταντίνο, κλάδου ΔΕ29 Οδηγών Αυτοκινήτου.

Οι επιστάτες έχουν τις εξής αρμοδιότητες: Ακολουθούν το ωράριο εργασίας του προσωπικού καθαριότητας και ελέγχουν το ωράριο εργασίας του. Συντάσσουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του προσωπικού καθαριότητας. Επιβλέπουν την ενημέρωση των καρτελών του προσωπικού κατά την προσέλευση και την αποχώρησή του. Επιβλέπουν προσωπικά επί τόπου τις εργασίες που ανατίθενται στο προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με το καταρτιζόμενο πρόγραμμα. Δίνουν τις πρέπουσες και απαραίτητες οδηγίες προς τους εργαζομένους καθαριότητας για την καλύτερη και αποδοτικότερη εκτέλεση της εργασίας τους. Αναφέρουν αμέσως τις ελλείψεις σε είδη, εργαλεία και υλικά που αφορούν τα μέσα που χρησιμοποιούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Φροντίζουν ώστε τα υπάρχοντα αναγκαία μέσα για την εκτέλεση της εργασίας των συνεργείων να βρίσκονται στον ενδεδειγμένο χώρο όταν χρειάζεται. Μεταφέρουν στο προσωπικό καθαριότητας τις εντολές των αρμοδίων αντιδημάρχων και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων, προς υλοποίηση. Εκδίδουν και υπογράφουν τα νόμιμα παραστατικά (δελτία κίνησης, διατακτικές, δελτία παραγγελίας αναλώσιμων υλικών κ.ά.), διαβιβάζοντάς τα άμεσα στο Γραφείο Κίνησης, όπως και οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο ή στοιχείο, για τις περαιτέρω ενέργειες του Γραφείου. Ενημερώνουν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τις όποιες διαπιστώσεις κάνουν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, χρήσιμες για την βελτίωση του έργου των συνεργείων. Οι παραπάνω αρμοδιότητες εκτελούνται σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους των Δημοτικών Ενοτήτων.

Κ.Μπ.