Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 09:43

Υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας μέσω… Facebook ο παιδίατρος Σωτήρης Σαρδέλης

Υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας μέσω… Facebook ο παιδίατρος Σωτήρης Σαρδέλης

 

Κίνηση για το Δήμο Τριφυλίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αναγγέλλει ο παιδίατρος, πρώην διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Σωτήρης Σαρδέλης.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ανακοινώνει την κίνηση «Τα πάνω κάτω», που θα είναι ανοιχτή σε όλους και πλαισιωμένη από ανθρώπους νέους, ηθικούς, εργατικούς και δημιουργικούς.

Ο κ. Σαρδέλης καυτηριάζει τη σημερινή κατάσταση στο δήμο και σημειώνει πως με το ίδιο δυναμικό τόσα χρόνια δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. “Υπάρχει όμως ελπίς” όπως λέει, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με όραμα για το αύριο αυτού του δήμου.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα του μεσσηνιακού Τύπου που αφορούν τους υποψηφίους δημάρχους και συνδυασμούς, θέλω να σχολιάσω και να υπενθυμίσω. Ο κ. Κατσίβελας πήρε το χρίσμα ως υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές από τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Στάθης Ανδριανόπουλος (ο στρατηγός) κατέβηκε χολωμένος και συνεργαζόμενος με τα πασόκια και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και έγινε αντιπολίτευση, δεν αποκλείεται λόγω κακής εικόνας του κ. Κατσίβελα και έντονων ενδοπαραταξιακών διαφορών (παραίτηση κ. Παύλου που τον εκτιμώ προσωπικά, είναι ηθικός και δημιουργικός, συνεργαστήκαμε 40 χρόνια στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας) να αντιστραφούν οι ρόλοι των δύο εκλεκτών του κ. Σαμαρά, γιατί πώς να το κάνουμε ο κ. Σαμαράς κάνει κουμάντο στη Μεσσηνία, τοπάρχης με τα όλα του, λύνει και δένει που λέμε. Πάμε παρακάτω, παίζει επίσης και άλλο σενάριο, νέος και ωραίος αντιπεριφερειάρχης να προτιμηθεί έτσι για να αλλάξει το επικοινωνιακό λουκ, λες και αυτός επί τρία προς τέσσερα χρόνια από τη θέση του δεν έχει συνευθύνη για το μπάχαλο του δήμου μας. Ξέρετε ότι η τουριστική σεζόν κρατά στην περιοχή μας 20-30 ημέρες χρόνια τώρα, που αν πας λίγο πιο παραπέρα στη Φοινικούντα ρε αδελφέ, με μια παραλία μόνο και εμείς εδώ για να επισκεφτείς όλες τις πανέμορφες και διαφορετικές και προσβάσιμες παραλίες μας θέλεις μια εβδομάδα. Ο δημότης μας πληρώνει τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, κοιτάξτε μόνο σ’ έναν λογαριασμό της ΔΕΗ πόσο πληρώνετε, σπατάλη, σπατάλη, αβέρτα φωτίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου όλη την νύχτα υπό βροχή, χωρίς να προπονείται κανείς, χωριά που δεν μένει κανείς, φωτίζονται χωρίς κανένα πρακτικό λόγο. Πάμε τώρα στους δημοτικούς συμβούλους. Τα ίδια πρόσωπα 20-30 χρόνια και πέστε μου με τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό τι περιμένετε να αλλάξει προς το καλύτερο; Υπάρχει ελπίς; Ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όραμα για το αύριο του δήμου. Ενας από αυτούς είμαι και εγώ, ο Σωτήρης Σαρδέλης παιδίατρος, που ζω εδώ, που έχουν περάσει από τα χέρια μου τέσσερις γενιές, άρα γνωριζόμαστε. Πλαισιώνουν το όραμα αυτό νέοι ηθικοί, εργατικοί και δημιουργικοί που έχουν βάλει τελεία και παύλα στα κόμματα και τους πάτρωνές τους. Η κίνηση λέγεται «Τα πάνω κάτω», ανοιχτή σε όλους. Θα επανέλθω».

Κ.Μπ.