Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 16:54

Ζητούν καθαρισμό οικοπέδου στη μαρίνα της Καλαμάτας

 

Τον καθαρισμό του οικοπέδου Λιναρδάκη που είναι πραγματική ζούγκλα, στην περιοχή της μαρίνας Καλαμάτας, ζητούν και πάλι από το δήμο οι περίοικοι. Και επικρίνουν το δήμαρχο πως δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στις αρχές Αυγούστου.

Ο κάτοικος Δημήτρης Κακνής μας ενημέρωσε ότι είχαν καταθέσει αίτηση (με λίστα υπογραφών) κατοίκων της περιοχής στις 2 Αυγούστου στο δήμαρχο Καλαμάτας (με κοινοποίηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία), με την οποία ζητούσαν τον καθαρισμό του οικοπέδου Λιναρδάκη, “το οποίον είναι γεμάτο ξερά χόρτα και υπάρχει κίνδυνος να ανάψει φωτιά, είτε από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, είτε από μια ανεύθυνη ενέργεια κάποιου περαστικού”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, την επόμενη ημέρα ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Κακνή ότι “το θέμα θα λυθεί άμεσα και μάλιστα πριν της Παναγίας, υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. εισαγγελέας θα δώσει την απαραίτητη άδεια, λόγω της ειδικής περίπτωσης ιδιοκτησίας του οικοπέδου”.

Ο εκπρόσωπος της περιοχής επεσήμανε ότι “έχει ήδη περάσει ο μήνας Αύγουστος το θέμα είναι άλυτο, ενώ ο κίνδυνος να συμβεί το μοιραίο παραμένει”.