Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 16:47

Ξεκινά η μελέτη για αποθήκες ΑΣΟ στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά η μελέτη για αποθήκες ΑΣΟ στη Μεσσήνη

 

Τις επόμενες ημέρες, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Μεσσήνης, ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης για την αλλαγή της χρήσης των αποθηκών του ΑΣΟ στη δυτική έξοδο της πόλης, σε αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών και δημοτική βιβλιοθήκη, έργο προϋπολογισμού 1.919.000 ευρώ που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος επισημαίνεται “η απεριόριστη βοήθεια και συμπαράσταση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και της ειδικής γραμματέα Ειδικής Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενίας Φωτονιάτα”, τόσο ως προς την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, όσο και αυτού της πρόσβασης των ΑμεΑ σε παραλίες του δήμου.

Οσον αφορά, ειδικότερα, στην ανακατασκευή των αποθηκών, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τη δημιουργική επανάχρηση σημαντικών δημοτικών κτηρίων. Ο σχεδιασμός του δήμου προβλέπει τη δημιουργία αμφιθεάτρου 150 ατόμων, αίθουσας προβολών και δημοτικής βιβλιοθήκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, στα 4 κτήρια των πρώην αποθηκών:

“Οργανώνονται τέσσερις αίθουσες 300 τ.μ. η κάθε μία και τροποποιούνται σε α) χώρο αμφιθεάτρου 146 θέσεων, β) χώρο ψηφιακών προβολών με καμπύλες οθόνες μεγάλων διαστάσεων και γ) χώρο δημοτικής βιβλιοθήκης, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους βοηθητικούς αυτών χώρους. Η αίθουσα προβολών μπορεί να αξιοποιηθεί για επιστημονικές και εταιρικές παρουσιάσεις, αλλά και για την προβολή παραστάσεων και ταινιών μεγάλης οθόνης. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρωτότυπη πρόταση για το κοινωνικό μέρος μιας επαγγελματικής διοργάνωσης ή απλά για την αναψυχή των συνέδρων. Η βιβλιοθήκη οργανώνεται στις δύο άλλες αίθουσες. Η βορειοδυτική περιλαμβάνει την είσοδο με τις απαραίτητες λειτουργίες, το κεντρικό βιβλιοστάσιο με τους χώρους ανάγνωσης, τα γραφεία του προσωπικού, χώρο υπολογιστών, ενώ η άλλη αίθουσα (βορειοανατολική), με ξεχωριστή πρόσβαση, περιλαμβάνει το εφηβικό και το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης και αποθηκευτικό χώρο”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER