Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 09:13

Τέλος χρήσης υπονόμων σε όσους δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ακαθάρτων της Βέργας

Γράφτηκε από τον
Τέλος χρήσης υπονόμων σε όσους δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ακαθάρτων της Βέργας

Τέλος χρήσης υπονόμων πληρώνουν ήδη στη Βέργα, ως πρώτο μέτρο πίεσης για σύνδεση με το δίκτυο ακαθάρτων που έχει αναπτυχθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο ανατολικά της Καλαμάτας, ώς τις Κιτριές, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν «πιο επώδυνα μέτρα» αν εξακολουθήσει να υπάρχει αδιαφορία.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σαράντος Μαρινάκης, ερωτώμενος χθες για το πρόβλημα της δυσοσμίας από το δίκτυο αποχέτευσης που -εν όψει καλοκαιριού- ενδεχομένως προκύψει και πάλι στα παραλιακά χωριά του Δήμου Καλαμάτας.
«Εχουμε ήδη αποφασίσει, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην περιοχή να πληρώνουν τέλος υπονόμων, ακόμα κι αν δεν έχουν συνδεθεί, προκειμένου να τους πιέσουμε να συνδέσουν τα ακίνητά τους με το δίκτυο λυμάτων» είπε ο Σ. Μαρινάκης.
«Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα πειστούν όσοι δεν έχουν ακόμα συνδεθεί, αλλά αν δεν προκύψει αποτέλεσμα, ενδεχομένως να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα για όσους επιμένουν να μην συνδέονται» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.
Πάντως, ο Σ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι το πρόβλημα της δυσοσμίας, μετά από πολλές προσπάθειες, περιορίστηκε σημαντικά από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού.


NEWSLETTER