Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 20:07

Οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Μεσσήνης για τον “Ζορμπά”

Γράφτηκε από τον
Οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Μεσσήνης για τον “Ζορμπά”

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβει σύντομα ο Δήμος Μεσσήνης προκειμένου να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που επέφερε η θύελλα “Ζορμπάς” στις υποδομές του, ιδιαίτερα στις Δημοτικές Κοινότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτιστικής Προστασίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες μετά τη σύσκεψη που είχε χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Μεσσήνης, με τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Αναστασόπουλο και Κώστα Αποστολόπουλο.

Αναφερόμενος, εξ άλλου, ο Γ. Δέδες στις μελέτες του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Παμίσου -στο τμήμα από το φράγμα Αρι μέχρι τη Μεσσήνη και τις εκβολές στη θάλασσα, καθώς και για τις μελέτες περιβαλλοντικής αξιοποίησης των εκβολών και της παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης όπως και της εκβολής στο Κουλντούκι της Μπούκας- επισήμανε ότι ήδη έχουν ανατεθεί.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, το υπουργείο σε συνεργασία και διαβούλευση με τον Δήμο Μεσσήνης, θα καθορίσει τις προτεραιότητες ως προς τις μελέτες που πρέπει να προηγηθούν.

Τέλος, ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχουν υποβληθεί προς έγκριση οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή του Πεταλιδίου, το οποίο έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 1.750.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Γ. Δέδε, ο οποίος από τη θέση που βρίσκεται έχει, όπως είπε ο δήμαρχος, “στηρίξει τον δήμο δρομολογώντας σημαντικά έργα”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER