Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 17:23

Η πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο Καλαμάτας για το έργο BEACON

Γράφτηκε από την

Στη νέα αίθουσα συσκέψεων-συνεδριάσεων, στο ισόγειο του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του έργου BEACON (Bridging European and Local Climate Action) που στοχεύει στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνάντηση μετείχαν αρκετά υπηρεσιακά στελέχη του δήμου και εκπρόσωποι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η συνάντηση είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα και αποσκοπούσε στην αξιολόγηση των αναγκών του δήμου σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ώστε αυτή να αποτελέσει τη βάση για τη συνέχεια του έργου.

Την έναρξη της συνάντησης χαιρέτισε ο δήμαρχος Π. Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο Δήμο Καλαμάτας και ιδιαίτερα στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, αλλά και στα επιτεύγματα του δήμου με το νέο Δημαρχείο, που διαθέτει σύστημα γεωθερμίας και παρακολούθησης της ενεργειακής του απόδοσης, με την αντικατάσταση των λαμπτήρων συμβατικής τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού με νέους τύπου LED και με την ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία αυτή να επεκταθεί και σε άλλα έργα.

Οι εργασίες της συνάντησης συνεχίζονται σήμερα.