Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 07:54

"Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης": Προγραμματικές δηλώσεις Γιάννη Λάσκαρη

"Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης": Προγραμματικές δηλώσεις Γιάννη Λάσκαρη

Τις προγραμματικές του δηλώσεις παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης το Σάββατο το βράδυ, στο καφενείο Λάσκαρη (πρώην Κουμουνδούρου), στο κέντρο της πόλης.

Απευθυνόμενος σε συνδημότες του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης” αναφέρθηκε ειδικότερα στους άξονες του προγράμματός του, οι οποίοι θα αποτελέσουν προϊόν διαβούλευσης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ανεξάρτητος συνδυασμός του “έχει θέσει σε ζητήματα πρώτης γραμμής την ασφάλεια της έδρας και των χωριών του δήμου, την επιχειρηματικότητα, την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη διασύνδεση της Μεσσήνης με τα χωριά”. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης” είναι “ένας συνδυασμός που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα κομματικής επιλογής, καθώς η διαχείριση του δήμου απαιτεί τη συνεργασία και την ενότητα”.

Οι άξονες δράσης στους οποίους, όπως είπε ο Γ. Λάσκαρης, προτίθεται να εστιάσει αφορούν, α) ασφάλεια και παραβατικότητα, β) εξυπηρέτηση πολίτη και καθημερινότητα, γ) καθαριότητα και πολιτισμός της καθημερινότητας, δ) επιχειρηματικότητα, ε) πολιτισμός και δημιουργία Κέντρου Νεότητας, με δράσεις όπως η δημιουργία αρχιτεκτονικών διαδρομών και εργαστηρίου τοπικής ιστορίας, καθώς και αναβάθμιση και ενίσχυση του Νησιώτικου Καρναβαλιού, ε) τουρισμός, στ) πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για όλα τα χωριά, ζ) πρόληψη και σχεδιασμός για την αντιμετώπιση συνεπειών από καιρικά φαινόμενα.