Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 20:01

Εγκριση μελέτης για όμβρια στη Μεσσήνη

Τη μελέτη και τις τεχνικές προδιαγραφές για συμπληρωματικά έργα συλλογής και διάθεσης των ομβρίων στην πόλη της Μεσσήνης καλείται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το βράδυ.

Παράλληλα, θα συζητηθεί και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του δήμου με την ΔΕΥΑ Μεσσήνης, προκειμένου να υποβληθεί στη συνέχεια αίτημα χρηματοδότησης του έργου από πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ίδια συνεδρίαση, επίσης, το Σώμα θα απασχοληθεί με τις μελέτες για τη βελτίωση αγροτικών δρόμων στο Στρέφι και το Αβραμιού και την υποβολή στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” αιτημάτων για τη χρηματοδότηση των έργων.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποδεχθεί πίστωση 178.785,60 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για το έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων σε Βελίκα, Ανάληψη, Καρτερόλι και Ριζόμυλο.

Τέλος, μεταξύ άλλων, το Σώμα θα προβεί στον ορισμό εκπροσώπων για τη συγκρότηση επιτροπής α) καθορισμού πολυσύχναστων ή μη πλαζ, β) εξέτασης αιτημάτων περί ταχύπλοων θαλάσσιων μέσων αναψυχής και γ) θεμάτων ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων.