Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 09:34

Φθίνουσα πορεία στην εγκληματικότητα διαπιστώνει αντιδήμαρχος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Φθίνουσα πορεία στην εγκληματικότητα διαπιστώνει αντιδήμαρχος της Μεσσήνης

 

“Προκλητική, αναληθή και χωρίς καμία πρόταση” χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Τσερπές, με γραπτή του δήλωση, την πρόσφατη ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη της Μεσσήνης.

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο αντιδήμαρχος στην ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης: “Μερικούς μήνες πριν την αυτοδιοικητική αναμέτρηση, δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμιά γραφή, κανέναν λόγο, όσον αφορά την ασφάλεια, την ανθρώπινη και καθημερινή υπόσταση των συμπολιτών μας. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εγκληματικότητα έχει φθίνουσα πορεία και μάλιστα με ανύπαρκτη τη βαριά εγκληματικότητα, η οποία είχε κορυφωθεί μέχρι το 2012. Ερωτώ, το 2011, το 2012, την περίοδο 2010-2014, ποιος ήταν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης; Στο πρόσφατο δημοσίευμα για το φόβο και την ανασφάλεια, ισοπεδώνεται και σαφώς απαξιώνεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει την επιχειρησιακή ευθύνη σαφέστατα, σε συνεργασία με το δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία, της οποίας η αποστολή δεν είναι η ποινική παραβατικότητα, αλλά η διαχείριση της άνετης καθημερινότητας των πολιτών της Μεσσήνης και των τοπικών κοινοτήτων. Μετά το δημοσίευμα του φόβου και της ανασφάλειας, πώς θα πάει για εργασία, για δράση, ο αστυνομικός- ο αξιωματικός του τμήματος Μεσσήνης; Το δημοσίευμα απέτυχε να είναι επικοινωνιακό, είναι προκλητικό, είναι αναληθές και σαφώς δεν περιέχει καμία πρόταση.

Οι καιροί χρειάζονται σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πρόταση, όχι κοινωνικές φοβίες και ανασφάλειες. Λίγες ώρες πριν τις εορτές, να αναδείξουμε την ταπεινοφροσύνη, την αγάπη προς τον συμπολίτη, την κοινωνικότητα, το διακύβευμα «πάμε όλοι μαζί» στη Μεσσήνη των πολιτών, των επισκεπτών, των νέων, και όλα θα πάνε καλά”.


NEWSLETTER