Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 19:58

Μεσσήνη: Εξαρση παραβατικότητας καταγγέλλει ο Αθανασόπουλος

Γράφτηκε από τον

Σε έξαρση βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, η παραβατικότητα στην περιοχή της Μεσσήνης, όπως επισημάνθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Αθανασόπουλο.

“Δεν έχει χαθεί απλώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, πλέον επικρατεί έντονος φόβος στην πόλη” δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο, όπως είπε έπεσαν ακόμα και πυροβολισμοί. “Πρέπει να ενεργοποιηθούμε άμεσα, να γίνει συνάντηση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, να ενισχυθεί με τουλάχιστον 10 άτομα η Δημοτική Αστυνομία, να συνεδριάσει, επιτέλους, το Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας και να βεβαιώνονται από τις υπηρεσίες του δήμου οι καταπατήσεις δημόσιων χώρων από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα” ήταν οι ενέργειες που πρότεινε ο Γ. Αθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι περιοχές “ακόμα και δίπλα στο κέντρο της πόλης τείνουν να εξελιχθούν σε άβατο”.

Ανάλογη επισήμανση έκανε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Χριστόπουλος που δήλωσε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα διάρρηξης στη διάρκεια του πανηγυριού, ενώ -όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε- στο επίμαχο συμβάν με τους πυροβολισμούς “τα σκάγια έπεσαν στην ταράτσα του σπιτιού μου”, για να καταλήξει σημειώνοντας ότι απαιτούνται “όχι μόνο προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα”. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει έξαρση των καταπατήσεων -“μόλις δύο οικόπεδα ανήκουν στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, όλα τα υπόλοιπα είναι καταπατημένα. Η νέα γενιά αυτών των ανθρώπων έχει αποθρασυνθεί” τόνισε.

Β.Γ.Μ.