Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 17:51

Βραβείο BRAVO 2018 στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Βραβείο για λογαριασμό του Δήμου Μεσσήνης παρέλαβε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, σε ειδική τελετή που έγινε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των βραβείων BRAVO 2018, θεσμού που αφορά τις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της διακυβέρνησης, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Ο δήμος τιμήθηκε στην κατηγορία “Ενίσχυση τοπικών κοινωνιών” για τη διοργάνωση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στην Αρχαία Μεσσήνη. Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Μεσσήνης περιλαμβανόταν ανάμεσα στις 87 υποψηφιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 ενεργών πολιτών και 130 κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στις επιτροπές αξιολόγησης.

Τα βραβεία BRAVO 2018 αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της διακυβέρνησης, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, που υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από τους ίδιους τους πολίτες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο θεσμός BRAVO, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα τελευταία 8 χρόνια έχει ανοίξει έναν μεγάλο κοινωνικό διάλογο για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση της κοινωνίας και των πολιτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Β.Γ.Μ.