Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 14:21

Πυρασφάλεια στα σχολεία ζητεί η παράταξη Μάκαρη

Γράφτηκε από την
Πυρασφάλεια στα σχολεία ζητεί η παράταξη Μάκαρη

Για ανυπαρξία συστημάτων πυρασφάλειας στην πλειονότητα των σχολείων της Καλαμάτας κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο συνδυασμός “Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες".

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ανυπαρξία συστημάτων πυρασφάλειας στην πλειονότητα των σχολείων της Καλαμάτας. Ενα μείζον θέμα ασφάλειας των μαθητών των σχολείων της πόλης αναδείχτηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Μάκαρη. Συγκεκριμένα ο Μανώλης Μάκαρης ανέδειξε τη σοβαρή έλλειψη συστήματος πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων, καθώς όπως αποκαλύφθηκε ότι μόλις 11 από τα συνολικά 94 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας διαθέτουν πιστοποιητικό ενεργού πυροπροστασίας.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η ανυπαρξία ουσιαστικής πυροπροστασίας στα σχολεία, αποτελεί μια ακόμα «γκρίζα» πραγματικότητα στην πόλη μας.

Αποψη του «Ανοικτού Δήμου» είναι ότι το ζήτημα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τον Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας δεδομένου ότι αρμόδιος φορέας διαχείρισης των σχολικών κτηρίων είναι ο οικείος δήμος.

Επίσης είναι κομβικής σημασίας η σωστή συντήρηση των συστημάτων και η γνώση της λειτουργίας τους, ώστε να γίνεται σωστά η χρήση τους.

Τέλος, ιδιαίτερης μέριμνας για την τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας χρήζουν τα σχολεία που στεγάζονται σε λυόμενα ή πεπαλαιωμένα κτήρια καθώς εκεί ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

Καλούμε τον δήμο και την Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν στον εξοπλισμό των σχολείων με την απαιτούμενη υποδομή για την πυρασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών".


NEWSLETTER