Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 17:12

Ανάδοχος για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

Ανάδοχος για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

 

Την επιλογή αναδόχου για την περισυλλογή και την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και την παράδοσή τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής για το 2019 και το 2020 (με δυνατότητα επέκτασης και για το 2021), ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία “Χαϊδός” με 98 ευρώ το αυτοκίνητο και 28 ευρώ το δίκυκλο, που ήταν η μοναδική που υπέβαλε προσφορά στη χθεσινή πλειοδοτική δημοπρασία.

Στη συζήτηση που έγινε, επισημάνθηκε ότι περισυλλέγονται εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, παρατημένα επί πολλούς μήνες, με ξεφουσκωμένα λάστιχα, ακόμα και με πινακίδες (μετά από ενημέρωση των ιδιοκτητών), γιατί καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο κι εμποδίζουν τη χρήση του.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Ανακύκλωσης Κοκκωνία Γιαννοπούλου ενημέρωσε ότι υπάρχει μια διαδικασία καταγραφής των εγκαταλελειμμένων οχημάτων με την επικόλληση σήματος και μετά θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα. Ανέφερε πως κάποια μεταφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους. Παρατήρησε ότι προχωράει κανονικά η διαδικασία της περισυλλογής και απομάκρυνσης, ενημερώνοντας πως υπάρχει και αρχείο με τα οχήματα που έχουν μαζέψει.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς είπε ότι “πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης, όταν έχει πινακίδες το αυτοκίνητο. Γιατί έχουμε προβλήματα με ιδιοκτήτες που δεν έχουν συναινέσει”.

Η κ. Γιαννοπούλου απάντησε ότι “πέρα από την επικόλληση του σήματος, αναζητούμε τον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσω της Τροχαίας και τον ενημερώνουμε”. Κι επεσήμανε πως “όποιος ιδιοκτήτης διαμαρτύρεται, ψεύδεται, γιατί τον έχουμε ενημερώσει και μας έχει υποσχεθεί ότι θα το πάρει, αλλά δεν το έχει κάνει. Δεν παίρνουμε τα αυτοκίνητα έτσι”.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι “οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων οχημάτων δημιουργούν πρόβλημα, καταλαμβάνοντας δημόσιο, κοινόχρηστο χώρο”.

Γ.Σ.