Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 14:03

2η θέση στην ανακύκλωση ρούχων ο Δήμος Καλαμάτας

2η θέση στην ανακύκλωση ρούχων ο Δήμος Καλαμάτας

Τη 2η θέση πανελλαδικά καταλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας, σε σύνολο 32 δήμων, αναφορικά με τη συγκομιδή ρουχισμού προς ανακύκλωση.

Αυτό γνωστοποίησε στο δήμαρχο η εταιρεία Recycom, η οποία πραγματοποιεί την ανακύκλωση των ενδυμάτων και υποδημάτων που οι πολίτες της Καλαμάτας αποθέτουν στους κόκκινους κάδους.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «στο χρονικό διάστημα του έτους 2018, η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων Recycom αποκόμισε από τους κάδους, που έχουν τοποθετηθεί στον δήμο σας, συνολικά 135 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας, που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όπως η ρίψη αντικειμένων εξ αμελείας, επιλύθηκε άμεσα.
Παράλληλα, η Recycom συνεισέφερε στο Δημοτικό Παντοπωλείο, προσφέροντας τρόφιμα και είδη καθαρισμού (π.χ. όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, χλωρίνη, καφέ, ελαιόλαδο κλπ.) κάθε μήνα. 
Η εταιρεία υπόσχεται πως «θα συνεχίσει να συνεισφέρει με περισσότερα αγαθά στο δήμο σας, με στόχο τη βοήθεια περισσοτέρων άπορων οικογενειών», τονίζοντας ότι «από τη συγκομιδή του ρουχισμού βοηθήθηκαν κι άλλοι συμπολίτες μας, ανά την Ελλάδα».