Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 10:07

Πρόταση για κατασκευή κεντρικής αγοράς στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Πρόταση για κατασκευή κεντρικής αγοράς στη Μεσσήνη

 

Τεχνικό δελτίο για το προϋπολογισμού 1.506.600 ευρώ έργο κατασκευής της κεντρικής αγοράς της Μεσσήνης, στα Μπεζεστένια, θα υποβάλει ο δήμος για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή του σχετικού αιτήματος, αποδεχόμενο την εισήγηση της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αντιδήμαρχος στο Σώμα, το έργο προβλέπει: α) Μεταλλική κατασκευή, με επιφάνεια κάλυψης 1.037,49 τ.μ., η οποία θα εξυπηρετήσει την υπαίθρια αγορά, με δημιουργία θέσεων υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων. β) Δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης και γ) Κατασκευή κτηρίου 120 τ.μ., με τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, ντους, καθώς και αποθήκη καθαρισμού.

Οπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η Γ. Παναγοπούλου η δημιουργία αγοράς αγροτικών προϊόντων στην έδρα ενός κατ’ εξοχήν αγροτικού δήμου “ευνοεί την αγροτική περιοχή της Μεσσήνης, καθώς δίνει στους παραγωγούς ένα κεντρικό σημείο πώλησης των προϊόντων τους με μειωμένο κόστος μεταφοράς και υψηλή επισκεψιμότητα, αποφεύγοντας έτσι φαινόμενα αισχροκέρδειας”. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι “η δράση αυτή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των ντόπιων καταναλωτών, αλλά και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής”, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “η συγκέντρωση των τοπικών προϊόντων θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας ενιαίας ταυτότητας, αναφορικά με τη γαστρονομία της περιοχής και θα αποτελέσει σημείο προβολής και ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας. Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία για εξωστρέφεια των παραγωγών, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER