Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 18:14

Προβληματισμός για την υποβάθμιση των τραπεζικών καταστημάτων στην Τριφυλία

Προβληματισμός για την υποβάθμιση των τραπεζικών καταστημάτων στην Τριφυλία

Η υποβάθμιση των τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση αυτή.

Το θέμα έθιξε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημειώνοντας ότι η ΕΤΕ στα Φιλιατρά λειτουργεί μόνο δύο ημέρες και στους Γαργαλιάνους υποβιβάστηκε σε ταμείο.

Οπως είπε, υπάρχει μια γενική αναδιάρθρωση στο τραπεζικό σύστημα και οι αλλαγές γίνονται με την εύνοια της κυβέρνησης. Βέβαια, πρόσθεσε, κατά την προσφιλή συνήθεια για τα πάντα φταίει ο δήμαρχος. Ομως δεν αρκούν μόνο τα ψηφίσματα αλλά και οι πολίτες πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα, ώστε να στηριχθεί η παρουσία του τραπεζικού συστήματος σε όλο το δήμο. Επίσης ανέφερε ότι πλέον οι δήμοι υποχρεωτικά πρέπει να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα στη βάση του ψηφίσματος των 3 Εμπορικών Συλλόγων, με το δήμαρχο να διαφωνεί λέγοντας ότι αυτό το ψήφισμα υποδεικνύει ένοχη τη δημοτική αρχή και αυτό είναι άδικο.

Κ.Μπ.