Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 08:57

Παραμένει η απαγόρευση σκύλων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Παραμένει η απαγόρευση της εισόδου δεσποζόμενων σκύλων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, που έχει αποφασίσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, η Αποκεντρωμένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδος και Ιονίου απέρριψε την προσφυγή πολίτη κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Πάρκου, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την απαγόρευση εισόδου σκύλων.

Ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι «στο χώρο του Πάρκου Σιδηροδρόμων απαγορεύθηκε η διέλευση σκύλων, διότι εκεί λειτουργούν 3 παιδικές χαρές του δήμου και 2 χώροι άθλησης, ενώ πραγματοποιούνται στο Πάρκο καθημερινά σχολικές εκδρομές» - και προσθέτει:

«Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ορισμένοι συμπολίτες μας συγκέντρωναν τα περιττώματα των ζώων τους και δεν άφηναν τα δεσποζόμενα εντελώς ελεύθερα στη βόλτα τους. Υπάρχουν πολλοί χώροι στην πόλη για την ανεμπόδιστη βόλτα των ζώων, από το νόμο όμως αυτή απαγορεύεται σε παιδικές χαρές, σε αθλητικούς χώρους και εκεί όπου συγκεντρώνονται γενικά παιδιά, για λόγους ασφαλείας και υγείας».