Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 21:59

Δήμος Μεσσήνης: Διχάζει η μελέτη για τον βιολογικό Αίπειας

Γράφτηκε από τον
Δήμος Μεσσήνης: Διχάζει η μελέτη για τον βιολογικό Αίπειας

Καταψήφισε η μείζων μειοψηφία τη μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού των τέως Δήμων Αίπειας και Κορώνης, της οποίας ο δεύτερος συγκριτικός πίνακας ήρθε προς έγκριση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Οπως τόνισαν ειδικότερα, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, όσο και ο σύμβουλος του συνδυασμού Νίκος Φύκιρης, η τωρινή δημοτική αρχή αφού καθυστέρησε 5 χρόνια προχώρησε στη διάλυση της αρχικής σύμβασης που είχε υπογράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή, “με σοβαρές συνέπειες” όπως παρατήρησαν.

Ιδιαίτερα ο Ν. Φύκιρης υποστήριξε ότι ο μελετητής “είχε σχεδόν ολοκληρώσει τη μελέτη” και τώρα η δημοτική αρχή, “για να γλιτώσει 200.000 ευρώ ψάχνει να βρει νέον, όταν η Κορώνη εντάσσεται ήδη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή του δικού της βιολογικού καθαρισμού”.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για την υπέρογκη σύμβαση -“πετάξατε 500.000 ευρώ στον Πάμισο” είπε χαρακτηριστικά-, ενώ από την πλευρά του ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και τ. αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Ξαρχάκος επέκρινε κι αυτός τους χειρισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα.

“Μιλάμε για ένα “φέσι” 400.000 ευρώ και μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μόνο μία γεωτεχνική μελέτη, ενώ ο μελετητής διεκδικεί ακόμα 200.000 ευρώ, που ο δήμος δεν έχει. Παραλάβαμε την προγραμματική σύμβαση του δήμου με την Περιφέρεια, με εγγραφή για το 2015 μόλις 1.000 ευρώ και όταν αναζητήσαμε χρηματοδότηση το απέκλεισαν, γιατί το πρόγραμμα αφορούσε οικισμούς με πληθυσμούς πάνω από 2.000 κατοίκους. Με τη νέα σύμβαση επιταχύνουμε τα πράγματα και θα έχουμε ώριμη μελέτη όταν βγει η σχετική πρόσκληση” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Ξαρχάκος.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER