Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 20:14

Ξεκινούν εργασίες για κτήριο ΔΕΥΑΚ

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτηρίου Γ’ στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας (πρώην Σχολή Νοσοκόμων), στο οποίο θα στεγαστούν η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Υδρευσης.

Αυτό οριστικοποιήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου, διευθυντικών στελεχών και εκπροσώπων του αναδόχου. Για το έργο προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με έκπτωση 44,44 %.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχει χώρος έκθεσης μουσειακού υλικού-εκθεμάτων σχετικά με την υδροδότηση της πόλης τον 20ό αιώνα, ενώ στην όψη του θα είναι έντονο το στοιχείο του νερού. Το νέο κτήριο θα διαθέτει πλήρεις υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ, καθώς και σύγχρονο εξωτερικό ασανσέρ.
Με το κτήριο αυτό θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς δεν θα καταβάλλουν πλέον ενοίκια για τη στέγαση των γραφείων τους η ΔΕΥΑΚ και ο Σύνδεσμος Υδρευσης, ύψους άνω των 35.000 ευρώ το χρόνο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί “έδωσα μία λύση στο κτηριακό πρόβλημα του δήμου, η οποία απαντά και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Σε λίγο θα έρθει και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ εδώ, θα έρθει και ο Σύνδεσμος Υδρευσης, σε λίγους μήνες από τώρα, οπότε διαμορφώνεται ένα μεγάλο δημοτικό διοικητικό κέντρο, το οποίο νομίζω ότι είναι παράδειγμα για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι προφανή τα θετικά αποτελέσματα και για το κέντρο της πόλης, καθώς δεν εισέρχονται σε αυτό εκατοντάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα”.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι έδωσε τις αναγκαίες οδηγίες, ώστε να μετακομίσει προσωρινά ο Σύνδεσμος Υδρευσης από το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται, σε ιδιόκτητο κτήριο του δήμου στην οδό Μαντίκλου, προκειμένου να μην πληρώνει ενοίκιο.