Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 17:06

Σημαντικές εγκρίσεις έργων στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Σημαντικές εγκρίσεις έργων στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Τη δρομολόγηση της υλοποίησης σημαντικών έργων πρόκειται να εγκρίνει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας την Τρίτη 28 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ.

Ειδικότερα, αναμένεται να εγκρίνει: 1) Την κατάθεση πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, του έργου του κεντρικού συλλεκτήρα ομβρίων ζώνης Ι Καλαμάτας, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ο αγωγός θα ξεκινάει από τη διασταύρωση Ευριπίδου και Ακρίτα και θα οδηγεί τα όμβρια μιας μεγάλης νότιας ζώνης της Καλαμάτας στη θάλασσα, έξω από τον προλιμένα.

2) Την επιλογή προσωρινού μειοδότη για: α) Την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος - τελεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της ΔΕΥΑΚ, προϋπολογισμού 1.858.140 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Εχουν κατατεθεί 4 προσφορές, ένας αποκλείστηκε και θα ανοιχθούν 3 οικονομικές προσφορές. β) Την κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης, προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εχουν κατατεθεί δύο προσφορές, η πρώτη με έκπτωση 44,18% από την κοινοπραξία Αγγελική Μπαρούνη - Αργυράκης Ιωάννης και η δεύτερη με 34,74% από τη Δημόπουλος ΑΤΕ. Το έργο αφορά στην κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων υδάτων μήκους 1.385 μέτρων, που θα ξεκινά από τη διασταύρωση του ρέματος Καλαμίτσι με την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, θα κινείται κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού και θα καταλήγει στον ποταμό Νέδοντα, συλλέγοντας ταυτόχρονα και όλα τα τοπικά όμβρια ύδατα ανάντη της οδού.

3) Την κατάρτιση όρων διακήρυξης και τον τρόπο διεξαγωγής διαγωνισμού για: α) Την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας (β’ φάση), προϋπολογισμού 2,5 εκ. χωρίς ΦΠΑ και συνολικού μήκους 25,5 χιλιομέτρων. β) Την επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Προβλέπει επέκταση του δικτύου σε περιοχές των Λεΐκων, δημιουργία δικτύου στη Θουρία και σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό και το βιολογικό καθαρισμό. γ) Την αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. δ) Την ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Ανω Βέργας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ολα αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. ε) Την προμήθεια κι εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων τύπου κόμπακτ στον οικισμό Ανω Βέργας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Ακόμα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ αναμένεται να συζητήσει και να εγκρίνει το αίτημα ένταξης στο μειωμένο τιμολόγιο του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας” και την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης στο έργο της υδροδότησης Μενινών, Κάτω Καρβελίου και συνοικισμού Αγίου Φανουρίου.


NEWSLETTER