Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 09:17

Κώστας Αποστολόπουλος για το Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Κώστας Αποστολόπουλος για το Δήμο Μεσσήνης

Η επιλογή του τρόπου διαχείρισης των σκουπιδιών και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τα μείζονα θέματα στο Δήμο Μεσσήνης σύμφωνα με τον Κώστα Αποστολόπουλο, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης". «Για εμάς το θέμα των απορριμμάτων είναι το κυριότερο για το Δήμο Μεσσήνης και τους δήμους γενικότερα», λέει και τονίζει ότι τα χρονικά όρια είναι τόσο πιεστικά που αν δεν δοθούν γρήγορα λύσεις «οι συνέπειες θα είναι τραγικές».

Και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της παράταξής του ότι «το θέμα της διαχείρισης είναι πολύ σοβαρό γιατί κρύβονται πίσω συμφέροντα κερδοφορίας εγχώριων και διεθνών εταιρειών». Προσθέτει δε ότι «όπως επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η επίλυση του προβλήματος πρέπει να γίνει από την κεντρική κυβέρνηση. Οχι σε επίπεδο Περιφέρειας ή πολύ περισσότερο σε επίπεδο δήμων, γιατί είναι καθαρά ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής». Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα ότι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα στη χώρα, οι λύσεις θα της επιβληθούν από ευρωπαϊκά κέντρα ακόμα και για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

 

Αναφορικά με τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής του Δήμου Μεσσήνης και άλλων δήμων για την εξεύρεση μιας λύσης, παρατηρεί ότι «υπάρχει ο ΦΟΔΣΑ που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί». Ωστόσο και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων λέει ο κ. Αποστολόπουλος «είναι ένας ακόμη σύλλογος για να βάζει... σφραγίδες». Σημειώνει δε πως ενώ στις 30 Ιουνίου, δηλαδή αύριο, οι ΧΑΔΑ κλείνουν «ακόμη δεν έχει βρεθεί ούτε ο χώρος όπου θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα για την προσωρινή λύση διαχείρισης».  Χρεώνει λοιπόν τόσο την πρακτική των δημάρχων όσο και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίες «αντί να κάνουν κινητοποιήσεις και να διεκδικούν λύσεις». Κλείνοντας το κεφάλαιο σκουπίδια ο κ. Αποστολόπουλος τονίζει πως χρόνια σπαταλώνται χρήματα για μελέτες και πειραματικές μεθόδους που καμία λύση δεν προσέφεραν. «Ξοδεύτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να δίνεται λύση», αναφέρει.

 

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ενα άλλο ζήτημα σημαντικό για τη λειτουργία του Δήμου Μεσσήνης είναι όπως λέει ο Κ. Αποστολόπουλος οι ελλείψεις σε προσωπικό. «Εμείς τασσόμαστε κατά των προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων, αλλά για να λειτουργήσει ο δήμος δεχτήκαμε να προσληφθούν άτομα με ολιγόμηνες συμβάσεις», αναφέρει. Τονίζει δε ότι ο δήμος θα 'πρεπε να είναι στελεχωμένος με μόνιμο προσωπικό προκειμένου οι υπηρεσίες του να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ομως, «ο Δήμος Μεσσήνης είναι υποστελεχωμένος και οι ελλείψεις σε προσωπικό θα φανούν έντονα από Σεπτέμβριο όταν δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία ή καθαρίστριες», σημειώνει. Επίσης, πιστεύει ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις ώστε να τοποθετηθούν αγροτικοί γιατροί σε περισσότερα χωριά. «Είναι 19 χωριά που εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από τα αγροτικά ιατρεία διπλανών χωριών», σημειώνει.

Η εγκληματικότητα και η τσιγγάνικη εγκληματικότητα είναι ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα για το δήμο, που όπως λέει ο κ. Αποστολόπουλος έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Η τσιγγάνικη εγκληματικότητα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως με την ανοχή όσων επί σειρά ετών ήθελαν να τους εκμεταλλευτούν για ψηφοθηρικούς λόγους», τονίζει. Εκφράζει επίσης το φόβο ότι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα δίνει το πάτημα σε ομάδες να αυτοοργανώνονται και να δρουν αυτόβουλα. Κατηγορεί μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ενωση γι' αυτή την κατάσταση στη χώρα, κι ενώ τάσσεται υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης, τονίζει ότι η Ενωση με τη σημερινή μορφή της εξυπηρετεί τα συμφέροντα επιχειρηματιών και τραπεζιτών.


NEWSLETTER