Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 18:01

Καλαμάτα: Καθαρισμό οικοπέδων ζήτησε ο Νίκας και περιορισμό αφισών από τα κόμματα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Καθαρισμό οικοπέδων ζήτησε ο Νίκας και περιορισμό αφισών από τα κόμματα

Να καθαριστούν τα οικόπεδα στον οικιστικό ιστό της πόλης και των χωριών, και τα κόμματα να μη ρυπάνουν προεκλογικά την πόλη με τις αφίσες τους, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, ενόψει της τουριστικής περιόδου ο δήμαρχος κάλεσε καταρχάς  τους δημότες να βοηθήσουν στην καθαριότητα, να μην αφήνουν στα πεζοδρόμια στρώματα και καναπέδες, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα περάσει το φορτηγό του δήμου για να τα μαζέψει.

Ζήτησε, επίσης, να καθαριστούν τα οικόπεδα, γιατί αλλιώς ο δήμος θα υποχρεωθεί να επιβάλει πρόστιμα. Επεσήμανε πως υπάρχουν ακαθάριστα οικόπεδα και στο κέντρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες γύρω γύρω σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επιπλέον ο κ. Νίκας, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, παρακάλεσε τα κόμματα να σταματήσουν να ρυπαίνουν την πόλη. Ενημέρωσε δε ότι έδωσε οδηγία και όλοι όσοι ρύπαναν την πόλη πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές πήραν τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο. Και δήλωσε πως αυτό θα γίνει και τώρα.

Επεσήμανε ότι “κανένας δεν κερδίζει ψήφους με αφισορρύπανση” και ανέφερε ότι είναι δύσκολη κι έχει κόστος η αφαίρεση των αφισών, και πως είναι σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού και της εικόνας στην πόλη.

Τέλος, παραπονέθηκε ότι κανένα κόμμα δεν έστειλε συνεργείο να καθαρίσει τοίχους ή οτιδήποτε άλλο είχε ρυπάνει.

Γ.Σ.


NEWSLETTER