Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 09:46

Λεβεντάκης για χρηματοδότηση του λιμανιού Κυπαρισσίας

Λεβεντάκης για χρηματοδότηση του λιμανιού Κυπαρισσίας

Την τελική υπογραφή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 2,4 εκ. ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας μετά από παρέμβαση στον Αλέξη Χαρίτση, ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Μάλιστα καταλογίζει στην απερχόμενη δημοτική αρχή ότι τα λόγια της δεν είναι παρά μόνο βαρύγδουπες προεκλογικές δηλώσεις, ενώ ευχαριστεί τόσο τον κ. Χαρίτση όσο και τον γενικό διευθυντή Δημοσίων Εργων κ. Κορκολή.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Σε προηγούμενο δημοσίευμά μου εδώ είχε γίνει σχετική αναφορά και στο θέμα, που αφορά στο έργο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Επανέρχομαι με την παρούσα ανακοίνωσή μου, για να σας ενημερώσω πως δυστυχώς για άλλη μια φορά τα λόγια της απερχόμενης δημοτικής αρχής θα μείνουν μόνο λόγια και οι βαρύγδουπες προεκλογικές, και όχι μόνο, δηλώσεις της αγγίζουν πλέον τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή λοιπόν, διά του εκπροσώπου της, έφτασε στο σημείο να διαβεβαιώνει τον εργολάβο του εν λόγω έργου για εξασφαλισμένα χρήματα, όσον αφορά στην ολοκλήρωσή του, τα οποία (χρήματα) δεν υπάρχουν πια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να έχει "παγώσει" κάθε εργασία για τη συνέχισή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της Κυπαρισσίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας.

Σε συνάντηση που είχα, προ ημερών, με τον κ. Αλέξη Χαρίτση, έθεσα εγώ προσωπικά υπ' όψιν του το μείζονος σημασίας για την περιοχή μας αυτό θέμα (του λιμανιού της Κυπαρισσίας) και του ζήτησα να το κοιτάξει εκ νέου και να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να μην μείνει και πάλι ημιτελές, με απογοητευτικά για την περιοχή μας αποτελέσματα τόσο από άποψη οικονομικής όσο και από άποψη τουριστικής ανάπτυξης. Μετά, λοιπόν, από νέα συνάντηση που είχα με τον κ. Χαρίτση, με ενημέρωσε πως έκανε άμεσα αίτημα στον γενικό διευθυντή Δημοσίων Εργων κ. Κορκολή (για το λιμάνι της Κυπαρισσίας). Κατόπιν τούτου, αυτό που έχω να σας μεταφέρω σήμερα ως αποτέλεσμα για εμάς και την περιοχή μας είναι πως στην εκπνοή του χρόνου της προθεσμίας μπήκαν οι τελικές υπογραφές για νέα χρηματοδότηση 2.400.000€, μετά από δική μου επιμονή και παρέμβαση. Το έργο αυτό, λοιπόν, θα αναρτηθεί και στο “Διαύγεια”, οπότε θα μπορείτε να ενημερωθείτε όλοι, με σημερινές ημερομηνίες.

Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και προσωπικά τόσο τον κ. Χαρίτση όσο και τον κ. Κορκολή για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους. Σας υποσχέθηκα, προεκλογικά, πως θα "τρέξω" όλα τα θέματα, που αφορούν στο Δήμο Τριφυλίας και στα έργα πνοής για την ανάπτυξή του και αυτό πράττω από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου.

Οι επόμενες κινήσεις μου είναι: Οσον αφορά στην Κυπαρισσία, η αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης (έτσι ώστε να απαλλαγούμε άπαξ και διά παντός από τον αμίαντο) και αποχέτευσης και όσον αφορά στους Γαργαλιάνους, η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον βιολογικό καθαρισμό και κάθε γραπτή διάψευση δεκτή!

Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς υποσχέσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν μου προκαλούν πλέον καμιά εντύπωση και το "για να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" εγώ το επιστρέφω στον εκπρόσωπό της κ. Κατσίβελα με έργα».