Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 08:26

Εξώδικο Λεβεντάκη σε Κατσίβελα για διαταγές πληρωμών

Εξώδικο Λεβεντάκη σε Κατσίβελα για διαταγές πληρωμών

Εξώδικο απέστειλε πριν λίγες ημέρες με δικαστικό κλητήρα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης τόσο προς το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα όσο και προς την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Γιαννούλα Κωνσταντέλου.

Με αυτό τους καλεί να λαμβάνουν αποφάσεις για την άσκηση ένδικων μέσων σε όλες εκείνες τις αποφάσεις και τις διαταγές πληρωμής που πλήττουν βάναυσα τα συμφέροντα του δήμου και συνεπώς των πολιτών της Τριφυλίας, καθώς και να ελέγχονται ενδελεχώς όλα εκείνα τα έγγραφα που προσκομίζονται και θεμελιώνουν τις αξιώσεις τρίτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξώδικο επιδόθηκε στις 9 Ιουλίου, ημέρα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, όπου στα θέματα ημερήσιας διάταξης υπήρχε συζήτηση για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων (ανακοπής) κατά του Γεωργίου Φωτεινού και κατά των από 20.02.2029 επιταγών προς πληρωμή κάτωθι αντιγράφου του πρώτου εκτελεστού απογράφου των υπ’ αριθ. 7/2019 και 8/2019 διαταγών πληρωμής του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας και του από 27.06.2019 κατασχετηρίου εγγράφου. Επίσης στα εκτός ημερήσιας ήταν η άσκηση ή μη ένδικων μέσων (ανακοπής) κατά του Εμμανουήλ Γιακουμέλη και κατά της από 20.02.2019 επιταγής προς πληρωμή κάτωθι αντιγράφου του πρώτου εκτελεστού απογράφου της υπ’ αριθ. 9/2019 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας και του από 27.06.2019 κατασχετηρίου εγγράφου. Και για τις δύο περιπτώσεις μετά και από τη σχετική εισήγηση της νομικού του δήμου αποφασίστηκε η άσκηση ένδικων μέσων.

Στο εξώδικο ο κ. Λεβεντάκης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή μου και με την ιδιότητά μου ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, εν όψει των όσων καταγγέλθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, θα ήθελα να σας επισημάνω την προσοχή στα εξής: Τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του δημοσίου χρήματος, του κόπου και του μόχθου των πολιτών».

Σε άλλο σημείο δε, τονίζεται: «Επειδή ήδη έχει γίνει λόγος στην κοινωνία, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για αξιώσεις τρίτων σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίες δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις πληρωμής, ως εκ τούτου έχουν προβεί σε έκδοση διαταγών πληρωμής εναντίον του Δήμου Τριφυλίας, όμως για τον λόγο αυτό υπάρχουν ακριβώς βάσιμοι λόγοι ανακοπής».

Και καταλήγει: «Σας καλώ όπως με τη συναίσθηση ευθύνης των αρμοδιοτήτων σας και προκειμένου να υπερασπιστείτε το δημόσιο συμφέρον, λάβετε απόφαση περί ασκήσεως ένδικων μέσων σε όλες εκείνες τις αποφάσεις και τις διαταγές πληρωμής που πλήττουν βάναυσα τα συμφέροντα του δήμου και συνεπώς των πολιτών της Τριφυλίας, ως επίσης ελέγχετε ενδελεχώς όλα εκείνα τα έγγραφα που προσκομίζονται και θεμελιώνουν τις αξιώσεις τρίτων, όπως π.χ. τις βεβαιώσεις καλής εκτελέσεως, τις συμβάσεις, τις τιμές κ.λπ. Αλλως οποιαδήποτε παράλειψη, οποιαδήποτε παρέλευση προθεσμίας για την άσκηση των ένδικων μέσων, μπορεί να αποτελέσει ποινικό αδίκημα της απιστίας και να επισύρει τις αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις αλλά και αστικές κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου».

 

Κ.Μπ.