Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 19:20

Αποδοχή μελέτης για το κτήριο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από την
Αποδοχή μελέτης για το κτήριο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Κατ’ αρχήν αποδεκτή έγινε χθες, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, η προσφορά δωρεάν μελέτης από μελετητικό γραφείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, για την αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτηρίων της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ, του διπλανού διώροφου διατηρητέου νεοκλασικού των γραφείων της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου τους.

Η μελέτη, η προσφορά της οποίας προς τον δήμο έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή, έχει εκπονηθεί από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών του Γιώργου Κυριακόπουλου και της Ντονατέλας Κυριακοπούλου – Σπινέλι και περιλαμβάνει, όπως σημειώνεται στο σχετικό τους έγγραφο προς τον Δήμο Καλαμάτας, αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη εφαρμογής (αναλυτικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες) καθώς και αναλυτικές προμετρήσεις.

Αφορμή για την κίνηση αυτή, διευκρινίζεται στο ίδιο έγγραφο, αποτέλεσε η απόφαση του δήμου περί “επισκευής, ανακαίνισης, αναβάθμισης του συγκροτήματος της Κεντρικής Σκηνής, του περιβάλλοντος χώρου και του διώροφου νεοκλασικού”.

Επιπλέον, στο εν λόγω έγγραφο που απευθύνεται προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο Γ. Κυριακόπουλος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι “λόγω της θητείας μου παλαιότερα ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και ως μελετητής της μετατροπής του παλαιού εργοστάσιου της Ηλεκτρικής Εταιρείας σε αίθουσα θεάτρου το 1984, ασχολούμαι διαχρονικά με το αντικείμενο και γνωρίζω σε βάθος τα θέματα που αφορούν το Δημοτικό Θέατρο”.


NEWSLETTER